Menu

Terug naar Actualiteit >7 bloemen- en plantenbeurzen om in je agenda te zetten!

Geschreven op 20 maart 2018. - Nieuws, Tuinieren
Plantenmarkten bij Landelijke Gilden

Iedereen snakt naar zon, licht, warmte, het frisse groen van planten en de geur van bloemen en wil zijn tuintje zo vlug mogelijk in orde brengen. Ideaal voor een bezoek aan een plantenmarkt of -beurs. Heel wat afdelingen organiseren een plantenbeurs, -markt of -dag in hun dorp. We zetten er alvast een aantal op een rijtje.

 

 

1. Plantenmarkt Liezele

Paasmaandag 2 april van 10:00 tot 17:00 uur

Georganiseerd door Landelijke Gilde Liezele

Op Paasmaandag 2 april gaat de 24ste editie van de Vlaamse Plantenbeurs door in Liezele-Puurs. Handelaars en liefhebbers bieden er hun koopwaar aan en geven een antwoord op al je vragen over tuinen, vijvers, enz. De beurs is toegankelijk van 10 tot 17 uur. Wie dorst of honger heeft, kan terecht in de grote tent of op een van de vele buitenterrasjes voor een lekker streekbiertje, een wafel, roomijs of een andere lekkernij. Gratis toegang en parking voor alle bezoekers.

 

2. Alkense plantendag

Zondag 8 april van 10:00 tot 17:00 uur

Georganiseerd door Landelijke Gilde Alken

Alkense plantendagMet de Alkense Plantendag wil Landelijke Gilde Alken, samen met de imkersbond 'De vlijtige bestuivers', de biodiversiteit in de gemeente verbeteren.

Wat kan je er vinden?

  • Bloemen, planten, struiken, zaden, tuindecoratie, kruiden, honing, kortom alles in en rond de tuin, aangeboden door tal van handelaars.
  • Daarnaast krijgt elke tuinliefhebber de gelegenheid om planten, zaden, enz, die hij te veel heeft, te ruilen of weg te geven.

Inkom en parking zijn gratis!

>> Meer info over de Alkense plantendag

 

3. Planten- en zadenruilbeurs Herne

Zaterdag 21 april 2018 van 13:30 tot 17:00 uur

Georganiseerd door Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle

Waar? Dominicanessen kloostertuin, Groenstraat, 1540 Herne
Open activiteit waar zowel leden als niet-leden de mogelijkheid hebben om zowel planten, groenteplantjes als allerlei zaden te ruilen of weg te schenken. Er vindt ook een workshop 'Timmeren met recuperatiehout' plaats.

>> Meer info over de planten- en zadenruilbeurs in Herne

 

4. Bloemenverkoop in Latem-dorp

Zondag 29 april van 9:00 tot 16:00 uur

Georganiseerd door Landelijke Gilde Machelen Aan De Leie
Waar? Latem dorpsplein, Dorp, 9830 Sint-Martens-Latem

Meer info over de bloemenverkoop in Latem-dorp

 

5. Flora Hesbania

Zondag 29 april van 10:00 tot 18:00 uur

Flora Hesbania bloemenmarktFlora Hesbania is een internationale bloemenhappening in Haspengouw. Flora Hesbania vindt dit jaar plaats in het mooie park Fauconval in het centrum van Kortessem. De bloesems zullen in volle pracht te zien zijn. Wij zorgen weer voor een uitgebreid programma. Uiteraard kan je ook gezellig vertoeven op het terras en proeven van lokale streekgerechten.

Meer info over flora hesbania

 

6. Planten- en rommelmarkt Malderen

Plantenmarkt Malderen1 mei van 10:00 tot 18:00 uur

Georganiseerd door Landelijke Gilde Malderen.

Planten- & rommelmarkt in het centrum van Malderen met vele gezellige eet- & drankstanden over het volledig parcours.

Meer info over de planten- en rommelmarkt

 

 

7. Plantenmarkt Schriek

Zondag 6 mei vanaf 10:00 uur

Georganiseerd door Landelijke Gilde Schriek

Plantenmarkt SchriekVan heinde en ver zakken de bezoekers af naar het centrum van het landelijke Schriek. Het tijdstip is dan ook ideaal, de ijsheiligen zijn voorbij zodat al de planten zonder problemen in de open lucht kunnen gezet worden.

Je vindt hier zeker alle planten die je zoekt. De marktkramers geven u graag uitleg welke grond en meststoffen je moet gebruiken, hoe je de planten moet verzorgen en tips voor het gebruik in de keuken.

Tussen de plantenkramen staan de brocante-standjes opgesteld. Wie er snel bij is kan hier zaakjes doen. Je vindt hier echte juweeltjes die je een tweede leven kan geven.

Naast de markt is er een groot tuinterras waar je rustig een drankje kan nuttigen of van de heerlijke pannenkoeken en hamburgers proeven.

De inkom voor bezoekers is gratis.

Meer info over de planten- en rommelmarkt in Schriek

 

Ben je lid Landelijke Gilden en wil je gerichte informatie ontvangen over het aanbod en de activiteiten rond ‘Tuinieren’ in onze maandelijkse nieuwsbrief? Geef dit interessegebied dan door via landelijkegilden.be/mijn-lg/registratie

Nog geen lid? Kom erbij, de helft betalen wij! Het eerste jaar betaal je slechts 13€. Ga dan snel naar lid worden.