95 banken brengen dorpsbewoners samen | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >95 banken brengen dorpsbewoners samen

Geschreven op 10 april 2018. - Nieuws, Actie(f) in je dorp
Bank zoekt plek

Na het succes van vorig jaar zullen ook deze zomer heel wat nieuwe banken opduiken in Vlaanderen. Vorig jaar organiseerden 36 afdelingen een stemming over de leukste plek in hun dorp om elkaar te ontmoeten. Dit jaar nemen maar liefst 59 afdelingen deel aan deze actie. Via de actie ‘Bank zoekt Plek’ willen we dorpsbewoners samenbrengen en laten nadenken over de sterktes in hun dorp.

Iedereen uit het dorp mag zijn favoriete plekje voorstellen op bankzoektplek.be. Elke afdeling pakt deze campagne op een unieke manier aan. De ene organiseert een fotozoektocht door het dorp, die de plekjes in de kijker zet. Een andere afdeling organiseert een wandeling of fietstocht. In sommige afdelingen reist een bank zelfs door het dorp. Soms wordt de actie in de kijker gezet tijdens een andere activiteit (eetdag, boerenmarkt …).

Dorpsbewoners kunnen stemmen via het onlineplatform op bankzoektplek.be, maar in sommige dorpen wordt er ook offline gestemd tijdens een activiteit. In elk van deze dorpen kunnen de inwoners stemmen op hun favoriete plek voor de bank, of zelf een plekje toevoegen. In het najaar worden de banken geplaatst en ingehuldigd.