Menu

Terug naar Actualiteit >Actie tegen zwerfvuil op recreatieve tochten

Geschreven op 09 juli 2018. - Nieuws, Fietsen en wandelen, Maatschappelijke dossiers
Zwerfvuilactie recreatieve tochten

Samen met Mooimakers willen we de deelnemers aan onze recreatieve tochten sensibiliseren over de zwerfvuilproblematiek. Op het parcours vind je borden en vlaggen terug met pakkende slogans en informatie. Elke deelnemer krijgt bovendien een herbruikbare drankbidon.

 

"2 km tot vuilbak"

Via dit bord willen we deelnemers doen inzien dat ze vuilnis even kunnen bijhouden tot ze aan een vuilbak komen om het weg te gooien.

 

Vlag met afbraaktijden

Op de startplaatsen voorzien we ook een vlag met informatie over hoelang het duurt vooraleer iets volledig afgebroken is. Ja, ook voor kauwgom duurt het heel lang!

 

De 'grootste plattelandspeloton'-drankbidon

Deze worden verdeeld onder de deelnemers van de tochten. Een hele hoop zwerfvuil kan al vermeden worden door met herbruikbare materialen te werken. 

 

Bermbordjes

Boerenbond en Landelijke Gilden-afdelingen plaatsten ook dit jaar duizenden bermbordjes langs de Vlaamse akker- en weideranden. Daarop een foto van een landbouwer met een duidelijke oproep : ‘Ik hou het hier proper, jij toch ook?’. Of een bordje met koeien met de sprekende slogan: ‘Wij houden niet van blik en ander afval, hou jij het mee proper?’

 

>> Ontdek onze recreatieve fietstochten

>> Lees meer over ons dossier over de zwerfvuilproblematiek op het platteland