Menu

Terug naar Actualiteit >Alles oké?

Geschreven op 15 juni 2020. - Nieuws, Mantelzorg, Senioren
Tele-Onthaal

Het coronavirus zorgt voor veel onzekerheid en veel vragen. Ook al ontdekten we met z'n allen de voordelen van meer thuis zijn, op sommige momenten zorgde de gewijzigde situatie ook voor veel kopzorgen. Dat merkten ook de meer dan 400 vrijwilligers van Tele-Onthaal. Zij zagen het aantal oproepen tijdens de coronacrisis stijgen. In de maand mei was meer dan de helft van hun gesprekken corona-gerelateerd.

De gesprekken zelf verschillen. Sommigen zijn boos, anderen droevig en vele anderen zijn eenzaam. Tele-onthaal bundelde (anoniem uiteraard) enkele getuigenissen om zo een inkijk te geven in grote en kleine problemen waar mensen dezer dagen mee worstelen. Je leest de getuigenissen van de vrijwilligers van Tele-Onthaal hier

Ook wanneer je 't zelf moeilijk hebt, kan je telefonisch of via chat terecht bij Tele-Onthaal. Alle info vind je op hun webiste. Een andere boeiende website is iedereenok.be. Via deze website stelt een klinisch psychologe een stappenplan ter beschikking, waarmee je kan nagaan hoe het gesteld is met je mentale toestand en met welke technieken je jezelf en/of je huisgenoten kan kalmeren.