Bedankt om de draad mee op te pikken | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Bedankt om de draad mee op te pikken

Geschreven op 23 november 2020. - Nieuws
Opname van filmpje met voorzitter Sonja De Becker

Dat het gekke tijden zijn, is intussen een understatement. Ons dagelijks leven, onze gewoontes en onze plannen zagen er ineens een stuk anders uit. Ook bij Landelijke Gilden was het zoeken en puzzelen om na te gaan wat kan en om steeds in te spelen op de snel veranderende context. Voorzitter Sonja blikt in onderstaande videoboodschap even terug én kijkt vooruit. Want the best is yet to come, beloofd! 

Videoboodschap van onze voorzitter

 

Lees je liever de tekst rustig na? Dat kan, je vindt de geschreven boodschap hieronder: 

Beste lid van Landelijke Gilden

 

Samen met het hele team van Landelijke Gilden, vrijwilligers en medewerkers, hoop ik dat jij en je naasten het goed stellen. Dat je in goede gezondheid verkeert en met een gezonde portie optimisme het hoofd weet te bieden aan de uitdagingen die deze bizarre en onzekere periode met zich brengt.

 

Ieder van jullie is de voorbije periode ongetwijfeld geconfronteerd met twijfels, vragen en onzekerheden. Met gevoelens van gemis en van onmacht. Een mens is een sociaal beest, en we missen het menselijke contact met vrienden, familie en dorpsgenoten. We zijn abrupt en totaal uit ons gewone doen gerukt.

 

Ook voor het verenigingsleven is dat niet anders. Corona verhinderde ons bij Landelijke Gilden om te doen wat we het liefste doen – en dat is: mensen samenbrengen. Om samen te genieten en plezier te maken, maar ook om samen bij te leren en samen te gaan voor een vitaal, een krachtig platteland en een dorp en buurt waar het goed is om wonen.  

 

We trekken daarom op dit moment noodgedwongen de digitale kaart, heel wat afdelingen zetten digitale ontmoetingsmomenten op (een online quiz, een online aperitief enz ) maar laat ons eerlijk zijn: we hopen toch met z’n allen snel de draad weer te kunnen opnemen en opnieuw te kunnen doen waar we goed in zijn: mensen écht samen brengen.

 

Velen onder jullie vernieuwden intussen al  hun lidmaatschap – zo geven jullie aan om mee die draad met ons te willen oppikken. Dat geeft moed en zuurstof om door te gaan.

 

Vernieuwde jij je lidmaatschap al? Dan wil ik je daar oprecht voor bedanken en kijk ik samen met jou uit naar 2021. Een jaar waarin we – hopelijk – weer met z’n allen samen kunnen fietsen en wandelen. Waarin we samen bijleren tijdens een tuincursus of een kookcursus. Waarin we discussies aangaan over wat nu het beste is voor het platteland of voor het eigen dorp. Waarin we tuinen bezoeken en andere uitstappen maken. Zoveel momenten waarvan we dan dubbel zo hard gaan van genieten.

 

Heb je je lidmaatschap nog niet hernieuwd? Dan hoop ik dat je dit toch nog doet en mee met de grote groep leden van Landelijke Gilden de vingers kruist voor een jaar waarin we ons sociaal leven weer mogen opnemen. Deze pandemie blijft immers niet duren. Wanneer we met z’n allen weer kunnen samenkomen en plezante activiteiten meemaken hopen we ook jou terug te zien.

 

’t Is immers voor jou dat onze lokale gilden het allemaal doen ! ’t Is voor jou dat we activiteiten organiseren en leven  brengen in het dorp. Dat we reportages maken en artikels schrijven om je te inspireren via ons ledenblad en via nieuwsbrieven. En met jouw steun, worden al die activiteiten op dat platteland nog dat tikkeltje plezanter. Daarom hebben we je er graag bij, ook in de toekomst!

 

Ik wens jou en je gezin het allerbeste.  Zorg goed voor jezelf, voor mekaar en hou het gezond!