Menu

Terug naar Actualiteit >Ben jij een échte plattelandsbewoner?

Geschreven op 16 januari 2019. - Nieuws
Wonen op het platteland

Aaah, het platteland! De heerlijke boerenbuiten, de ongerepte vlakte, het geliefde landelijk gebied, ... . Je mag het noemen hoe je wil, échte plattelandsbewoners weten best waar je het over hebt. En een échte plattelandsbewoner? Die herkent zich in onderstaande voorbeelden! 

 

Goeiendag! 

Even met de fiets naar de kapper? Te voet op weg naar de bus? Simpelweg een toerke doen met de hond? Als plattelandsbewoner is de kans erg groot dat je één of meerdere bekende(n) tegenkomt. Die dan enthousiast hun hand opsteken, gevolgd door een vrolijke "En, hoewist?". Ah, goed natuurlijk! 

Jouw dorp = jouw sportterrein

Naar de fitness? Nee hoor! Jouw workout start op letterlijk 1 stap van jouw deur! Lopen, fietsen, wandelen, ... tussen de velden of in de bossen, ...? Sporten op het platteland is niet alleen gezond, maar ook ongelooflijk ontspannend! 

Beter een goede buur...

Je kent jouw buren bij naam en kan er terecht voor extra suiker (wanneer de jouwe op is!), een gezellige babbel en een tas koffie! 

... dan een verre vriend

Maar die verre vrienden komen wel bij jou langs, want langsgaan op den buiten voelt altijd een beetje als vakantie! 

Persoonlijke dierentuin

Jouw tuin? Da's de thuishaven van een groene specht, een kolonie muisjes, een verdwaald egeltje en een overactieve mol. Oohja, af en toe komt ook de kip van de buren op bezoek. Een bezoekje aan de dierentuin? Niet nodig! Lang leve het platteland!