Bij-zondere tips voor een bij-vriendelijke tuin! | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Bij-zondere tips voor een bij-vriendelijke tuin!

Geschreven op 18 mei 2020. - Nieuws, Tuinieren
bijen

Op 20 mei vieren we Wereldbijendag en van 31 mei tot 7 juni 2020 loopt de Vlaamse Week van de Bij. Beide initiatieven zetten het belang van de bij in de kijker. Deze zoemende beestjes leveren immers een belangrijke bijdrage aan onze samenleving. Zowat 75% van de voedingsgewassen zijn afhankelijk van bestuiving door insecten. Zonder bijen dus geen heerlijke kersen, appels of courgettes! 

Wist-je-datje: Wereldbijendag werd in 2017 in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Het was een voorstel van lidstaat Slovenië om een specifieke dag in te richten om de bij in de kijker te plaatsen. Dit werd niet toevallig 20 mei, die dag is immers de geboortedag van Anton Janša (1734), een pionier in de imkerij. 

Speciaal voor deze gelegenheden, verzamelden wij enkele bij-zondere artikels die je leren om de bijen van harte welkom te heten in jouw tuin!

  • Welk nut hebben bijen in jouw tuin? Hoe maak je hen het leven makkelijk? Welke bloemen moet je planten of zaaien? Je ontdekt het in het artikel "bloemen voor bijen"
  • De bijen écht luxueus ontvangen? Dat doe je in een bijenhotel. Tips om zo'n hotel aangenaam in te richten, vind je op deze fiche
  • Liever een kant-én-klaar bijenhotel? Je vindt een duurzaam exemplaar op de webshop van #Boerentrots.