Bingo! | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Bingo!

Geschreven op 03 november 2020. - Nieuws, Fietsen en wandelen

We zouden heel erg kunnen zeuren over de zaken die niet meer kunnen omwille van de coronamaatregelen. Maar zo zijn we niet, we kijken liever naar wat wel nog kan! Eén van de mogelijkheden is wandelen! "Saai!", horen we de zesjarige in onszelf denken. Maar: niets is minder waar. Met onze herfstbingo maak je van jouw wandeling een topactiviteit!

 

Rechtstreeks naar de download van het herfstbingo-spelformulier
Toch maar eerst de uitleg lezen 

Een herfstbingo, wa's dat? 

Het principe van een bingo ken je wel. Je speelt 't met een kaartje vol cijfertjes, netjes geordend in kolommen en rijen. De spelleider diept schijfjes of balletjes op uit een zakje, bakje of zelfs een heuse bingomolen en roept het nummertje op dat balletje af. Staat het nummertje op jouw kaart? Dan doorkruis je het. Heb je een lijn of een kolom helemaal kunnen aankruisen? Dan roep je héél luid: BINGO (en in 't beste geval win je dan een toffe prijs!). 

Ook bij onze herfstbingo ga je voor een volle rij, een volle kolom of, waarom niet, voor een volledig volle kaart! Wij spelen echter niet met cijfertjes, maar met herfstvoorwerpen. Het is eigenlijk heel simpel. Je drukt onze bingokaart af, je print één exemplaar per speler of speelt samen met het gezin op dezelfde kaart. Je neemt de kaart mee op wandeling en telkens je een voorwerp van op de kaart tegenkomt, kan je dat afvinken op jouw bingoformulier. 

Scoor je op die manier een volle kolom, rij of zelfs een volle kaart! BINGO! Bedenk zelf op voorhand een leuke beloning voor de winnaar(s). Wat dacht je van een warme choco, samen pannenkoeken bakken of - waarom niet - een avond zonder afwas? 

Extra tip? Trek richting een bosrijke omgeving, dan zal je al snel veel van onze herfstitems kunnen afvinken! 

PS Laat ons gerust meegenieten door ons een foto te sturen van jouw herfstbingo-tocht via onze Facebookpagina of via info@landelijkegilden.be

 Download hier het Herfstbingo-spelformulier! Veel plezier!