Brandnetelpesto | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Brandnetelpesto

Geschreven op 20 oktober 2019. - Nieuws, Eten en drinken, Tuinieren
Brandnetelpesto

Wie een lekker aperitiefhapje wil maken of een pittige pasta, moet beslist eens de brandnetelpesto van Antoine Maes uittesten.

 

 

 

Ingrediënten brandnetelpesto
Ingrediënten

  • 150 gr jonge brandnetelbladknoppen
  • 100 gr geraspte parmezaankaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr pijnboompitten
  • 80 ml olijfolie

 

 

Aan de slag!

  1. Kook 150 gr jonge brandnetelbladknoppen twee minuutjes in water.
    Brandnetel koken
  2. Mix ze samen met ongeveer 100 gr geraspte parmezaankaas, 2 fijn gesneden teentjes knoflook,
    100 gr pijnboompitten en 80 ml olijfolie tot een gladde saus.
    Brandnetelpestomix

Heerlijk op vers stokbrood als aperitiefhapje en verrassend in een pasta met zeevruchten.

Succes verzekerd, ook bij kraaknette tuiniers!

>> Lees meer over de voordelen van brandnetel