Menu

Terug naar Actualiteit >Busje komt zo... Of niet?

Geschreven op 03 april 2019. - Persartikel, Maatschappelijke dossiers

In de toekomst dreigen steeds meer plattelandsgemeenten niet meer te kunnen rekenen op een volwaardig openbaar vervoer. Het hoofd bieden aan deze uitdaging is stof tot discussie tijdens de sessie rond mobiliteit die op dinsdag 16 april 2019 doorgaat te Deinze.

“We stellen vast dat er in de toekomst het reële gevaar bestaat dat vervoer tussen verschillende plattelandsgemeenten steeds moeilijker zal worden”, aldus Sonja De Becker, voorzitter Landelijke Gilden, “Landelijke Gilden zoekt daarom naar en pleit voor alternatieve vervoerswijzen om mobiliteitsarmoede op het platteland tegen te gaan.”

Een stap vooruit of achteruit?

Landelijke Gilden organiseerde een bevraging van plattelandsbewoners, om de noden op vlak van vervoer op het platteland in kaart te brengen. Gewapend met de informatie van deze bevraging, richt Landelijke Gilden via de Plattelandsacademie sessies rond basisbereikbaarheid in. Tijdens deze sessies zullen verschillende spelers uit het mobiliteitsveld de problematiek toelichten en samen met de aanwezigen kijken naar alternatieven.

Stap mee in dit boeiende traject

De eerstvolgende sessie verwelkomen we Hannelore Deblaere van het departement MOW en voorzitter van de vervoerregio Gent, Bert Meulemans van Landelijke Gilden, Bart Deceuninck als beleidsmedewerker mobiliteit van de provincie Oost-Vlaanderen en Beatrice Ollebek als coördinator van het samenwerkingsverband collectief vervoer Zeeuws-Vlaanderen.     

Deze sessie vindt plaats op 16 april om 20.00 in zaal Ter Leie te Deinze (Astene), Nieuwstraat 24. Inschrijven ten laatste op maandag 15 april via oostvlaanderen@landelijkegilden.be met vermelding van naam en woonplaats. Iedereen welkom, deelname is gratis.

 

Benieuwd hoe het er aan toe gaat tijdens zo'n Plattelandsacademie? Bekijk ons filmpje van de Plattelandsacademie basisbereikbaarheid te Hasselt: