Menu

Terug naar Actualiteit >Chefkoks aan het werk

Geschreven op 22 februari 2018. - Nieuws, Eten en drinken
Koken met kinderen

Op een zonnige namiddag in de krokusvakantie trokken 10 kinderen richting parochiezaal. De Landelijke Gilde van Roosbeek organiseerde voor de eerste keer ‘Koken met kinderen’.

 

 

Hierbij nodigden ze bewust enkel de (klein)kinderen van leden uit. “Hadden we briefjes meegegeven op school, dan zouden we teveel volk hebben gehad”, zegt Tom Lauwereins, secretaris. “We kiezen er ook bewust voor om de activiteit op een gewone weekdag te zetten in de vakantie. Op die manier moeten we niet opboksen tegen de hobby’s van de kinderen.”

 

 

Zowel kleuters, lagere school kinderen als tieners waanden zich een hele namiddag ‘masterchef’. Op 3 uur tijd toverden ze een feestmaal tevoorschijn. Tom leidde alles in goede banen, samen met enkele andere bestuursleden die de kinderen hielpen bij de bereidingen.

De gilde organiseert zelf al jaren koken voor mannen. De mannen voelden zich dan ook in hun nopjes om zoon of dochter in te wijden in het ‘kokschap’. De jongsten amuseerden zich vooral met het koken, de tieners lieten de architect in zich naar boven komen en maakten een heel voetbald veld mét tribune.

Het resultaat mocht er zijn: aperitiefhapjes op een voetbalveld, gevulde wraps, pasta met zelf gerolde balletjes, hamburgers en petit-beurre taart. De ouders werden op het einde van de namiddag aangenaam verwelkomd en konden na hun werk lekker mee-eten. Iedereen ging met een volle maag en fier met een kookschort naar huis!

 

Win een exclusieve Landelijke Gilden kookschort voor kinderen!

Koken jullie (klein)kinderen ook graag? Stuur een foto waar hij of zij in actie is door naar katrien.weckx@landelijkegilden.be . De 3 origineelste foto’s vallen in de prijzen! Deze kinderen krijgen een kookschort Masterchef, exclusief van Landelijke Gilden.