Coronavirus: wat met activiteiten van Landelijke Gilden? | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Coronavirus: wat met activiteiten van Landelijke Gilden?

Geschreven op 13 maart 2020. - Nieuws
Handen wassen tegen corona

Mensen samenbrengen in een toffe sfeer, da's één van de specialiteiten van Landelijke Gilden! Maar wat nu het coronavirus in het land is?

 

 

 

 

Update 31 maart 2020

Alle activiteiten tot en met 19 april verboden.

In navolging van de overheidsrichtlijnen werden alvast alle activiteiten tot en met 19 april afgelast. We kijken bij Landelijke Gilden echter al wat verder vooruit en beslisten om alle activiteiten op gewestelijk, regionaal, provinciaal en nationaal niveau te annuleren tot 1 juni 2020. Ook de bedevaartvieringen die gepland stonden, werden afgelast.

Update 13 maart 2020

Alle activiteiten tot en met 3 april verboden.

Wij gaven onze afdelingen, net zoals vele andere organisaties, richtlijnen inzake het coronavirus. Belangrijkste richtlijn is het annuleren/uitstellen van een groot deel van de geplande activiteiten. Zo annuleert Landelijke Gilden voorlopig ook alle activiteiten tot en met 3 april, ongeacht de omvang of locatie van deze activiteiten.

Wij appreciëren enorm de bereidheid van onze bestuursleden om die richtlijnen op te volgen en zijn dankbaar voor zoveel verantwoordelijkheidsgevoel bij onze lokale afdelingen. Zij zien zich immers genoodzaakt om activiteiten te annuleren waar veel vrijwilligers hart en ziel instaken en die vaak veel leven en vreugd in het dorp brengen. 

Jullie steun en begrip voor het afgelasten van deze activiteiten, is een hart onder de riem voor vele afdelingen. We hopen jullie snel allemaal, in opperbeste gezondheid, terug te mogen begroeten op één van de vele lokale activiteiten. 

Update 12 maart 2020

Ook wij vroegen, conform de richtlijnen van de overheid, aan onze lokale gilden om het merendeel van de activiteiten uit te stellen naar een latere datum. Zo zullen alle indoor activiteiten, alle grote outdoor activiteiten en alle seniorenactiviteiten alvast verplaatst worden. Uiteraard vinden wij dit erg jammer, maar de gezondheid van onze leden en deelnemers primeert. Alvast hartelijk dank voor je begrip hiervoor. 

We raden je aan ten allen tijde onderstaande richtlijnen te respecteren en hopen je snel, in goede gezondheid, weer te mogen ontvangen op één van onze vele lokale activiteiten!