Cortenstaal als blikvanger bij Piet Michiels | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Cortenstaal als blikvanger bij Piet Michiels

Geschreven op 14 juli 2020. - Tuinieren
Piet Michiels uit Daknam

Cortenstaal is duidelijk een van Piets favoriete elementen in de tuin. Helaas is de tuin dit jaar niet live te bezoeken maar Piet gunt je met veel plezier een blik achter de haag.

 

 

 

Vrijheid om te leren tuinieren

De passie voor tuinieren heeft er bij Piet Michiels uit Daknam altijd al ingezeten. Als kind ging hij al vaak naar twee wat oudere mensen in het dorp waar hij mee mocht helpen in de moestuin. Ook bij zijn ouders kreeg hij alle vrijheid om te experimenteren in de tuin. Als hij in de tuin bezig is, voelt hij zich onmiddellijk geborgen en zelden eenzaam. Hij heeft het huis van zijn grootouders 15 jaar geleden gekocht en is meteen gestart met de aanleg van de tuin. Er zijn nog een aantal elementen behouden zoals enkele bomen die door zijn grootouders zijn aangeplant.
 

Rustgevend water

Het meest geliefde plekje in de tuin is het terras bij de stapstenen waar je het water kan horen lopen.  Dit  is enorm rustgevend en doet Piet terugdenken aan de zomers bij vrienden in Italië die dat ook hebben.
 

Veronica uit Great Dixter

Een favorietje kiezen is moeilijk want eigenlijk heef Piet heel veel favoriete planten. Maar als hij er dan toch een moet kiezen, gaat hij voor zijn Veronica omdat hij deze heeft gekocht tijdens een bezoek aan Great Dixter Garden in Groot-Brittannië. Het is een heel sterke plant met een erg mooie diepblauwe kleur. Piet heeft er dan ook voor gekozen om deze plant als basisplant te laten terugkomen op verschillende plaatsen in de tuin.
 

Minder gazon, meer droogteresistente planten

Als Piet opnieuw zou kunnen beginnen zou hij resoluut kiezen voor minder gazon. Want als je gebrek hebt aan water is er niets moois aan. Hij zou dan ook meer droogteresistente planten zoals Salvia, Euphorbia en siergrassen kiezen. Hij werkt in de tuin veel met cortenstaal, enerzijds omdat het mooi is maar ook omdat er weinig slijtage zit op dit materiaal. Een regenwaterput van 10.000 liter zorgt voor voldoende water voor zijn planten maar ook een goede bodembedekker helpt om het vocht in de bodem beter vast te houden.