Creatief pompoensnijden voor kinderen | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Creatief pompoensnijden voor kinderen

Geschreven op 18 oktober 2018. - Nieuws, Eten en drinken
Creatief pompoensnijden voor kinderen

Met de herfstvakantie in aantocht, geven we jullie graag een leuke tip mee om creatief aan de slag te gaan met pompoenen. We haalden onze inspiratie bij Landelijke Gilde Buken. Zij organiseren eind oktober voor de derde keer 'creatief pompoensnijden voor kinderen'.

 

De gilde verzamelt op voorhand voldoende pompoenen en snijdt het deksel er al af. De rest doen de kinderen helemaal zelf. Ze kiezen een tekening en gaan aan de slag: de pompoen uithollen, de tekening uitprikken en dan met een klein, kindvriendelijk zaagje alle stukjes uitzagen. Het resultaat is verbluffend. Iedereen levert stuk voor stuk een prachtig en griezelig kunstwerk af dat nog een tijdje kan staan pronken aan de voordeur of op de schouw.

"Je hoeft hier als gilde helemaal geen creatieve bestuursleden voor te hebben. Met het juiste materiaal is dit helemaal niet moeilijk", vertelt voorzitter Filip. "Wij kochten online een aantal setjes met zaagjes en uitschrapers en drukten een heel aantal sjablonen af. Doe daar een stappenplan bij en je bent vertrokken." (Groot)ouders die meekomen met de kinderen, helpen samen met enkele bestuursleden alle kinderen, of kunnen gezellig iets blijven drinken. 

>> Lees meer over de activiteit in Buken

Lijkt dit je wel wat?

Pols eens bij de bestuursleden van de gilde uit jouw buurt of ze het zien zitten om dit ook te organiseren, of ga zelf aan de slag. Zorg voor een grote pompoen en schaf jezelf (online) een pompoenuitsnij-setje.

Naar sjablonen hoef je niet lang te zoeken, je kan hieronder namelijk de sjablonen van Landelijke Gilde Buken downloaden.

 


 

 

 
Download Download Download Download
Download Download Download Download
Download Download Download Download
Download Download Download Download
   
Download Download    

 

Ten slotte raden we je nog aan je tafel te bedekken met krantenpapier of een oud tafellaken.

Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

 

Lees ook: