Menu

Terug naar Actualiteit >De allerleukste g-plek ligt in de tuin van Jos en Annick

Geschreven op 22 juni 2017. - Nieuws, Tuinieren
De allerleukste g-plek ligt in de tuin van Jos en Annick. Zij winnen een tuinfeest t.w.v. 1000€

Het was een spannende strijd om het leukste g-plekje van Vlaanderen te hebben. Jos en Annick Eyletten-Vandendries uit Waanrode kregen het meeste stemmen op hun plekje en winnen een tuinfeest van 1.000 euro!

 

Vijver als centrale ontmoetingsplaats

De tuin van Jos en Annick is opgebouwd met kleurrijke borders met vaste planten, afgeboord met buxushaagjes. Het centrale punt in de tuin is de vijver. Deze is op een originele manier afgeschermd zodat de tuin ook voor hun kleinkinderen een veilige omgeving is. Het klaterende water brengt rust en sfeer in de tuin en sluit alle omgevingsgeluiden buiten. Catalpa en andere bomen zorgen voor schaduwrijke plaatsen. Achteraan heeft Annick haar kruidentuintje waar ze als herboriste haar eigen kruiden kweekt. De tuin is redelijk arbeidsintensief maar Jos neemt het werk er met plezier bij. Telkens als ze naar plantenmarkten gaan, kunnen ze het ook niet laten nog een nieuwe plant aan te kopen, hoewel het moeilijk wordt nog een plaatsje te vinden.

Het g-plekje van deze tuin is samen zitten aan de ronde tafel bij de vijver. Hier eten Jos en Annick met hun kinderen en kleinkinderen en is het echt Gezellig  Genieten in een Groene omgeving.

>> Bekijk de reportage op ROBTV