Menu

Terug naar Actualiteit >De MeetjesBAND heeft het voor lokale producten en mooie Meetjeslandse landschappen.

Geschreven op 03 augustus 2022. - Nieuws, Fietsen en wandelen

Al jarenlang gaan de afdelingen van Landelijke Gilden in Kaprijke en Sint-Jan-Bentille op zoek naar nieuwe insteken om hun streek te tonen in een paar prachtige fietstochten.  Ook dit jaar is dit niet anders. Dit jaar legt MeetjesBAND het accent des te meer op lokale hoeve- en streekproducten. Landelijke Gilden is immers partner van het project ‘Korte Keten Meetjesland, dichtbij’ en op de MeetjesBAND wordt dit extra in de verf gezet. De verschillende fietsparcours situeren zich vooral langs hoeve- en streekproducenten in het noorden van het Meetjesland.

De 30 km-lange tocht leidt je door het krekengebied van Sint-Laureins om dan te flirten met de Nederlandse grens. Deze tocht werd zo uitgestippeld dat je onderweg verschillende hoeve- en streekproducenten ontdekt.  Ook maak je kennis met het ‘Boer-zoekt-bank-project' van de gemeente Sint-Laureins.  En wie wil niet door de eindeloze landschappen van de Meetjeslandse polders fietsen?  Deze tocht is beslist een goede keuze voor het hele gezin.

Voor de geoefende fietser zoekt de tocht van 55 km het iets verder over de grens. Hier zijn de Staats-Spaanse linies de leidraad voor een prachtige fietstocht. Onderweg maak je kennis met volledig verschillende landschappen: prachtige velden vol akkerbouwgewassen, het gesloten landschap in de zandgrond, de natuurgebieden ter compensatie van de uitdieping van de Westerschelde en een ware ontdekking voor wandelaars in de kreek van Oostburg. Onderweg krijg je nog een extra stop op een verrassende locatie. Ook deze tocht wordt beslist een topper! 

Dit jaar versterken we het aanbod van hoeve- en streekproducten op onze tochten.  Voor de genieter stelden we een heerlijk lunchpakket samen met belegde broodjes, een drankje, Meetjeslandse aardbeien en een heerlijk dessertje.  Tevens gaan alle betalende deelnemers naar huis met een prachtig geschenk van “Goeste, lekker Meetjeslands”. 

De MeetjesBAND gaat dit jaar door op zondag 14 augustus 2022 en start van 10 tot 14 u in het SOCK in Kaprijke, Molenstraat 26. 

Inschrijven voor de MeetjesBAND doe je best vooraf op reknr. BE70 7370 3828 4125.  Je betaalt dan 4 euro per volwassene.  Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel.  De dag zelf betaal je 5 euro.  Alle betalende deelnemers ontvangen bij de start een starterspakket met een appeltje voor de dorst en enkele happen voor onderweg en bij aankomst een prachtig Goeste-geschenk.

Ook dit jaar bieden we een korte-keten-alternatief voor ’s middags. We maken immers een heerlijk lunchpakket van de korte keten met producten uit het Meetjesland. Dit pakket omvat vooral Meetjeslandse producten en kun je tot 10 augustus bestellen voor 14 euro per volwassene.  Kinderen betalen 8 euro. Dat doe je opnieuw door het juiste bedrag over te schrijven op bovenstaand rekeningnummer met duidelijke info in de mededeling. Bestel je een lunchpakket, dan kun je rekenen op 4 of 2 belegde broodjes, een portie aardbeien, een heerlijk dessert en een bon voor een drankje onderweg.  Desgewenst brengen we het pakket ook naar de eerste stopplaats, zodat je het daar kunt opeten. 

Al ‘Goeste’ gekregen ?   Noteer alvast 14 augustus in je agenda en kom het Meetjesland proeven en ontdekken.  Je zult er gegarandeerd geen spijt van hebben.