De Outlandpolder | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >De Outlandpolder

Geschreven op 09 juli 2018. - Nieuws, Fietsen en wandelen
Fietstocht van de maand: De Outlandpolder

Landelijke Gilden zet elke maand een wandeling of fietstocht in de kijker. Deze maand trekken we naar de Outlandpolder in West-Vlaanderen.

 

 

De Outlandpolder ligt in het noordwesten van Brugge, tussen het Boudewijnkanaal, het kanaal Brugge-Oostende en de Noordzee. Het is een van de laatste regio's in Vlaanderen waar je zonder onderbreking de horizon kan zien. De verwevenheid tussen het landschap en de landbouw is er groot.

We volgen er een fietslus van 42 km langs informatieborden die je meer vertellen over de aanwezige landbouw in de Outlandpolder. Een ideale fietsuitstap voor wie een paar dagen aan zee verblijft. Je kan zelf bepalen waar je de tocht wil aanvatten. Er is nog een tweede lus van 32 km langs Blankenberge, Uitkerke, Zuienkerke, Nieuwmunster en Wenduine. De kaart daarvan is te verkrijgen bij de toeristische diensten van Blankenberge, De Haan en Zuienkerke.

>> Bekijk de route hieronder of op RouteYou

 

>> Ontdek ook de andere fiets- en wandeltochten van de maand

 

Ben je lid en wil je ook de volgende fiets- of wandeltochten van de maand ontvangen via onze nieuwsbrief? Registreer je op onze website en duid het interessegebied 'fietsen en wandelen' aan via landelijkegilden.be/mijn-lg/registratie

Nog geen lid? Klik hier