Menu

Terug naar Actualiteit >De rode kleuren van de schoenlappersplant

Geschreven op 04 december 2018. - Nieuws, Tuinieren
schoenlappersplant in bloei

Zoek je een dichte bodembedekker die het hele jaar interessant is? Eentje die overal wil groeien en kleur geeft in elk seizoen. Hetzij door de felgekleurde bloemen of door het roodwordend blad.

De schoenlappersplant heeft een dik leerachtig blad, dat diepgroen tot paars van kleur kan zijn. Een enig plantje heeft weinig impact, zet er dus meerdere bij elkaar in een grotere groep. Schoenlappersplant bloeit officieel tussen maart en mei, maar tussendoor verschijnt vaak nog eens een sporadische bloemstengel.

Sommige cultivars kennen een mooie herfstverkleuring van het blad, vaak in gemengde tinten. Lelijke bladeren mag je altijd afknippen. Dat ziet het geheel er weer opgefrist uit. Deze plant stelt verder geen eisen, al doet hij het iets beter in de halfschaduw.

Na een paar jaar lijken de planten boven de grond te groeien. Graaf ze dan uit en verdeel de wortelstok in stukken met minstens één blad aan. Maak van de gelegenheid gebruik om een portie compost in het plantgat te gooien voor de delen herplant worden. Plant ze niet te diep.

Plantinfo

Bergenia cordifolia. Vaste plant en bodembekker. Goed winterhard. Wintergroen.