Menu

Terug naar Actualiteit >De tuin met de beste G-plek is gekend

Geschreven op 19 juni 2017. - Persartikel, Tuinieren
Open tuinen van Landelijke Gilden, het initiatief waarmee particuliere tuinliefhebbers hun tuin openstellen voor geïnteresseerde bezoekers,  blaast 25 kaarsjes uit. Om dit te vieren ging de organisatie op zoek naar de tuin met de leukste G-Plek: Gezellig Genieten in een Groene omgeving.  De laureaten zijn gekend en nodigen de pers uit in hun G-plek-tuin. Een voorproefje van het Open tuinweekend dat plaatsvindt op 24 en 25 juni en 201 deelnemers telt.  Particuliere tuinliefhebbers die hun tuinen openstellen

Open tuinen van Landelijke Gilden, het initiatief waarmee particuliere tuinliefhebbers hun tuin openstellen voor ge├»nteresseerde bezoekers,  blaast 25 kaarsjes uit. Om dit te vieren ging de organisatie op zoek naar de tuin met de leukste G-Plek: Gezellig Genieten in een Groene omgeving.  De winnaar is gekend.

Een originele wedstrijd

Particuliere tuinliefhebbers die hun tuinen openstellen en zo hun passie delen met andere liefhebbers. Het is een formule die Landelijke Gilden al 25 jaar lang met groeiend succes organiseert. Daarbij ligt de klemtoon op het Open tuinweekend eind juni. 24 en 25 juni 2017 wordt zo een feesteditie voor Open tuinen, die dit jaar toepasselijk georganiseerd wordt  rond het thema ‘feest in de tuin’. Landelijke Gilden koppelde hier dit jaar een orginele wedstrijd aan.

Er is al heel wat te doen geweest rond het al dan niet bestaan van de G-plek. Vanuit Open tuinen zijn we er van overtuigd dat ze bestaat: het is een leuke plek, midden in het Groen, waar je Gezellig kan Genieten.

Elk tuin heeft zo’n plekje, het is de eigenaar die bepaalt waar deze plek ligt en wat de invulling ervan is.

Voor de ene persoon is dit een gezellig terras om samen te tafelen, voor een ander is dit de serre waar jong plantgoed de kans krijgt om te ontkiemen. Of een plaatsje waar de bewoners elkaar een luisterend oor bieden, even ontstressen of waar grootouders sprookjes aan hun kleinkinderen vertellen. Een g-plek kan zoveel vormen aannemen als er eigenaars zijn, helemaal afgestemd op hun eigen behoeften. De voorbije weken kon er gestemd worden op 35 tuinen die hun G-plek voorstelden.

En de winnaar is ...

De tuin van Jos en Annick Eyletten-Vandendries in Waanrode kreeg van alle deelnemende tuinen de meeste stemmen en wint daardoor een tuinfeest ter waarde van 1.000 euro.

 

>> Bezoek 1 van de 201 Open tuinen