De 'Vanuit ons kot' krant | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >De 'Vanuit ons kot' krant

Geschreven op 06 april 2020. - Nieuws

Het feit dat we dezer dagen in ons kot moeten blijven omwille van de corona-problematiek is voor niemand gemakkelijk.

Maar zeker niet voor onze geïsoleerde ouderen of grootouders die vaak de huidige digitale communicatiemiddelen zoals FaceTime en Whatsapp wat minder goed kennen. En net daarom beslisten de Koning Boudewijn Stichting, de Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse Minister van Welzijn Wouter Beke, samen met 3 publicatiebureaus om de handen in elkaar de slaan. Zij geven families de kans om wekelijks online een krantje samen te stellen boordevol nieuws en foto's dat bij de betrokken persoon in de brievenbus wordt bezorgd.

Hoe begin je eraan?
Je kan als gebruiker kiezen tussen volgende 3 publicatiebureaus:

Wil jij als hoofdredacteur van je eigen krantje aan de slag?
Vul dan via deze link je gegevens (en keuze van publicatiebureau) in en daarmee ontvang je een code waarmee je recht hebt op 2 maanden gratis gebruik van de website/applicatie en het familiekrantje. 

Hoe werkt het?
Zodra je je code hebt ontvangen, ga je naar het webplatform of de applicatie van de gekozen aanbieder waar je je kan aanmelden. Vanaf nu kan je andere familieleden/vrienden toevoegen en samen aan de slag gaan met leuke foto's en tekstjes. Eén keer per week worden deze foto's en tekstjes in een papieren krantje gebundeld en aan de betrokken persoon bezorgd.

Registreren doe je vanaf 2 april tot en met 30 april. Het gratis aanbod geldt tussen 2 april en 2 juni. 

Veel schrijfplezier!