De zorgboerderij: succesformule voor hulp- en zorgverlening? | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >De zorgboerderij: succesformule voor hulp- en zorgverlening?

Geschreven op 09 mei 2016. - Maatschappelijke dossiers
studiedag Cera en groene zorg

Save the date – 10 november

Studiedag: Groene kansen voor welzijn op maat.

Blokkeer nu al deze datum in je agenda. Inschrijven kun je later.

Plaats: KBC – Havenlaan Brussel

 
 

Zowat 2250 mensen uit kwetsbare groepen besteden jaarlijks een of meerdere dagen per week hun dag zinvol in een natuurlijke omgeving met planten of dieren. Maar liefst 840 zorgboerderijen dragen zo hun steentje bij, buiten de context van een klassieke hulpverlening.

Wat zijn de rol en de plaats van de zorgboerderij in het netwerk van informele en formele aanbieders van zorg en hulpverlening? Welke troeven maken van de zorgboerderij een uniek concept? Hoe kunnen de zorgsector en de zorgboerderij samen een aanbod op maat verder vorm geven, zodat het een win–winsituatie is voor alle betrokken actoren? En wat zijn de kritische succesfactoren voor deze samenwerking?

Om een antwoord te vinden op deze en nog meer vragen, nodigen Steunpunt Groene Zorg en Cera zorgboerderijen, vertegenwoordigers van de overheid, directies en bestuurders van welzijns- en zorgvoorzieningen uit op 10 november 2016. Tijdens een verfrissende studiedag maken ze samen de stand van zaken op en denken na over vernieuwende samenwerkingsvormen met zorgboerderijen.

Flyer: save_the_date_10november2016.pdf