Doe mee met Youca Action Day 2019 | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Doe mee met Youca Action Day 2019

Geschreven op 28 maart 2019. - Nieuws, Noord-Zuid

YOUCA, Youth for Change and Action (vroeger Zuiddag) is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen ze door hen bewust te maken rond belangrijke maatschappelijke thema’s en door hen te ondersteunen in hun engagement.

Hoe kan jij helpen?

Op 17 oktober 2019 organiseert YOUCA voor de vijftiende keer de YOUCA Action Day, dat is de nieuwe naam van de Zuiddag. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren zoeken, in aanloop naar de actiedag een job voor één dag bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. En daar kan jij bij helpen door één of meerdere van deze jongeren voor één dag een job aan te bieden in jouw onderneming of bedrijf.

Steun geëngageerde jongeren wereldwijd

Met een job geef je geëngageerde jongeren de kans om hun engagement waar te maken. Bovendien steun je met je bijdrage projecten van jongeren in Guinee en België. Samen met Trias, de ontwikkelingsorganisatie van Landelijke Gilden, heeft YOUCA een duidelijk doel voor ogen in Guinee: een duidelijke impact teweegbrengen op de vooruitzichten van jonge ondernemers in Guinee, een land dat te kampen heeft met een torenhoge werkloosheid bij jongeren.

PR- en persaandacht

Elk jaar krijgt de YOUCA Action Day heel wat persaandacht. Doe er je voordeel mee en grijp die aandacht. Wie weet sta jij wel in de spotlights.

ALLE PRAKTISCHE INFORMATIE EVEN OP EEN RIJTJE

Prijs? Per deelnemende leerling betaal je 55 euro.

Betaling? De betaling verloopt via de jobbank. Je kan kiezen om meteen te betalen of achteraf. Je krijgt altijd een factuur.

Wanneer? 17 oktober 2019. Begin - en einduur kiest u zelf. Als richtlijn geven wij een werkdag van 7,6 uur mee.

Leeftijd van de jongeren? De deelnemende jongeren zijn tussen de 15 en 19 jaar oud

Verzekeringen? De school schrijft de YOUCA Action Day in als een extra-murosactiviteit. Dat betekent dat de verzekering van de school de jongere dekt. YOUCA vzw gaat een extra verzekering aan voor schade aan toevertrouwde materialen. De leerling is volledig verzekerd, u hoeft zich geen zorgen te maken.

Inschrijven? Surf naar jobbank.youca.be. Registreer je als werkgever en post je jobs.