Menu

Terug naar Actualiteit >Duizenden vrijwilligers zorgen voor verenigingsleven en leefbaarheid in het dorp

Geschreven op 05 december 2018. - Nieuws
Vrijwilliger

Op 5 december is het dag van de vrijwilliger. De gelegenheid om het belang van onze duizenden vrijwilligers in de kijker te zetten. Dankzij de inzet van onze 6.600 vrijwillige bestuursleden in meer dan 860 dorpen,  kunnen we bijna 8.000 activiteiten per jaar organiseren, bereiken we meer dan 500.000 mensen en weten we wat er leeft in de plattelandsdorpen.

Landelijke Gilden is een vereniging voor iedereen die houdt van het platteland en graag onder de mensen vertoeft. Lokaal organiseren onze vrijwilligers ontspannende en interessante activiteiten voor onze leden, dorpsbewoners en hun gezin. Samen met hen zetten we ons in voor de eigenheid en leefbaarheid van het platteland en de land- en tuinbouw. Snuif de sfeer op in ons filmpje: http://bit.ly/1TujO9K

Duizenden bestuursleden zetten zich hard in voor Landelijke Gilden. Elk van hen speelt daarin een speciale rol. De één is creatief en heeft goede ideeën, de ander is eerder praktisch ingesteld en wil de handen uit de mouwen steken. De één staat graag voor een groep en kan mensen enthousiasmeren, de ander doet liever ongezien werk achter de schermen. Het is net die grote diversiteit in talenten en inzet die Landelijke Gilden maakt tot wat de vereniging is: een socio-culturele vereniging die mensen op het platteland samen brengt en samen laat ‘beleven’ door het organiseren van zeer uiteenlopende activiteiten.

Onze vrijwilligers staan in voor het verenigingsleven in hun dorpen en hebben zo een positieve invloed op hun dorpsgenoten. Uit een recente bevraging van Landelijke Gilden  blijkt immers dat mensen die actief zijn in het verenigingsleven niet alleen positiever in het leven staan, maar dat ze ook meer tevreden zijn over hun vrije tijd en zich meer betrokken voelen bij het lokale beleid.

Samen met onze vrijwilligers behartigen we ook de belangen van het platteland en zetten we ons in voor de leefbaarheid van onze dorpen.  Onze vrijwilligers zijn de antennes in meer dan 800 plattelandsdorpen. Zij detecteren de behoeften en noden van de dorpsbewoners en wij gaan ermee aan de slag. Zo houden we de vinger aan de plattelandspols!