Menu

Terug naar Actualiteit >Een buurt- of dorpsinitiatief bezig? September: prijzenmaand

Geschreven op 30 juni 2022. - Nieuws, Actie(f) in je dorp
Trotse prijswinnaars

In september verzamelt zowel de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen (15e) als projectontwikkelaar Matexi  (19e ) kandidaturen om mee te dingen in respectievelijk de ‘Goe Bezig’-prijs of de ‘Matexi Award’. Prijswinnaars krijgen een geldsom en véél publieke zichtbaarheid.

Foto prijswinnaars 2021 + juryleden
Bron: website Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen. 

De Goe Bezig-Prijs 2022 zal bewonersgroepen en lokale besturen belonen die op een goede manier omgaan met het thema ‘Dienstverlening bieden in en voor het dorp’. Gedacht wordt aan een dorpshuis, een buurtpunt of een actie waarmee bepaalde initiatieven worden opgekrikt.

Verleden jaar wonnen de dorpsraad Ottenburg en de gemeente Heist-op-den-Berg de prijs op het thema ‘participatie in dorpen. (Nieuwsflash_-Winnaars-GoeBezig-prijs-2021).

De Matexi Award 2022 is bedoeld voor lokale overheden en particulieren die een project indienen dat de verbondenheid tussen de bewoners versterkt én de leefbaarheid van de buurt vergroot. Daarnaast is er nog een prijs voor het groenste initiatief. Twintig laureaten zullen gelauwerd worden. In de jury is Landelijke Gilden vzw vertegenwoordigd; 

Verleden jaar vielen onder meer een buurtpluktuin, een buurtcentrum, Bank-Contact, een skatepark en een Park-Tuin in de prijzen (zie lijst winnaars).