Een droge worstenkaarting, wat is dat? | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Een droge worstenkaarting, wat is dat?

Geschreven op 17 april 2019. - Nieuws, Eten en drinken

De lokale gilden organiseren, net zoals andere verenigingen, wel vaker prijskaartings. Een namiddagje kaarten levert de deelnemers dan een enige euro's, een stuk kaas, een droge worst of een andere prijs op.

Landelijke Gilde Aartrijke is zo'n lokale gilde die traditioneel een kaarting organiseert. Bij de start van deze traditie zochten ze een (afgeleid) landbouwproduct om als prijs te kunnen presenteren. Zo kwamen de droge worsten in het verhaal. De worsten werden doorheen de jaren telkens door één van de leden gemaakt, bij voorkeur een hoeveslager. 

Net zoals bij vele disciplines is ook hier de leuze "Meedoen is belangrijker dan winnen". Ook de verliezer krijgt immers een lekkere worst mee naar huis. En de winnaar dan? Die krijgt er twee! 

Eenmaal thuis kan je dan van deze droge worst genieten bij de boterham, als tussendoortjes of in stukjes gesneden bij de aperitief. Zeker ook de moeite om de worst te combineren met wat mosterd! Landelijke Gilde Aartrijke tipte ons de lekkere mosterd van Wostijn uit het nabij gelegen Torhout!