Een krachtig nieuw jaar! | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Een krachtig nieuw jaar!

Geschreven op 15 januari 2020. - Nieuws
voorzitter Sonja De Becker

Graag wil ik jullie namens Landelijke Gilden een gelukkig nieuw jaar wensen. Een jaar dat je de kracht brengt om wat je onderneemt tot een goed einde te brengen. Een jaar dat je ook rust brengt en de kans om af en toe tevreden terug te kijken. Een jaar dat je vreugde en warmte brengt door de nabijheid van mensen die je lief zijn. Een jaar dat je hoop en steun brengt als het soms moeilijker gaat.


Er beweegt vandaag zo veel, ook op het platteland. Het is bijvoorbeeld niet altijd even gemakkelijk om dorpsbewoners samen te brengen om zelf een uitdaging in hun dorp aan te pakken. Nog een aandachtspunt: het zoeken naar woonvormen die voldoen aan de noden van morgen. En zeker onze boeren en tuinders staan soms voor grote onzekerheid over toekomst en inkomen.

Op het platteland steken mensen de handen uit de mouwen


Wat je dan altijd ziet op het platteland, is dat mensen de handen uit de mouwen steken. Landelijke Gilden zet een pop-upcafé op, of dorpsbewoners kopen en runnen er gewoon een. Een gesloten dorpsschooltje wordt verbouwd om er meerdere gezinnen in onder te brengen, een boerderij wordt een kangoeroewoning. Boeren en tuinders richten zich naar hun omgeving om hun producten af te zetten en blijven streven naar vernieuwing. En nog veel meer. Kortom: onze dorpen blijven de bron van dynamisme en vernieuwing die ze altijd zijn geweest.