
Margarita is een Mexicaanse cocktail en één van de populairste ter wereld. Het zou bedoeld
zijn om op een elegantere manier Tequila te drinken.
Ingrediënten:
- 45 ml tequila
- 15 ml triple sec (Cointreau)
- 20 ml limoensap
- zout (als decoratief randje rond het glas)
- eventueel 15 ml suikerwater
- 5 ijsblokjes
Koel het martiniglas. Pers een halve limoen. Vul de shaker met de Tequila, Cointreau,
suikersiroop en limoensap. Voeg ijsblokjes toe. Krachtig shaken (normaal gezien een
-tal keer) tot de shaker ijskoud en aangedampt is. Giet door het zeefje (= ‘strainen’) in het
martiniglas. Afwerken met een limoenschijfje.
Tip: bevochtig het glas met een beetje limoensap (met limoenpartje langs de rand van
het glas gaan). Strooi zout op een schaaltje en dop het glas in het zout. Klop het overtollige
zout af. Maak ijsblokjes met een stukje limoen in.
>> Download de receptenfiche 'Hoe maak ik een Margarita?'
>> Ontdek de andere cocktails