Menu

Terug naar Actualiteit >Eerste Repair Café in Plus-Plek Koninksem

Geschreven op 13 oktober 2022. - Nieuws, Actie(f) in je dorp

Van 8 t.e.m. 16 oktober is het Repair Everywhere - week. Een week waarin ze mensen oproepen om overal te repareren. Wij kenden de ideale locatie. De Plus-Plek in Koninksem stelde zich kandidaat als locatie en de vrijwilligers van het Repair Café Tongeren waren enthousiast. Repareren is goed voor het milieu, gaat overconsumptie tegen en zorgt voor lokale jobs. Onze spullen gaan immers steeds minder lang mee. En als ze kapot gaan, zijn ze ook nog eens moeilijk te herstellen of kent men geen herstellers in de buurt. Het Repair Café toonde het tegendeel aan. Maar bovenal het was gezellig en zorgde voor interessante en leerrijke ontmoetingen. 

En dat smaakt naar meer. Zowel voor de Plus-Plek in Koninksem als voor Landelijke Gilden. De vrijwilligers van het Repair Café in Tongeren zorgden voor de handige Harries en Harriettes. De vrijwilligers van de Plus-Plek zorgden voor een hapje en een drankje. De koekjes werden gebakken door de zorggebruikers van Hoge Dries. Kortom de eerste gezellige bijeenkomst in de Plus-Plek van Koninksem was een feit.

Ook als Landelijke Gilden geloven we sterk in een concept waarbij je mensen samenbrengt rond een gezamelijke interesse zoals bijvoorbeeld klussen. Zo gaan we de komende 2 jaren aan de slag in Peer en Maasmechelen met de opstart van een gereedschapsbibliotheek. Benieuwd?