Menu

Terug naar Actualiteit >Engagement

Geschreven op 08 mei 2023.

Vele Vlamingen engageren zich niet als vrijwilliger uit schrik om zich gebonden te voelen.
Lastig uiteraard als je zelf in een bestuur van een organisatie zit en helpende handen zoekt.
Hoe ga je hier mee om en hoe kan je alsnog vrijwilligers werven?
In dit artikel geven we inkijk in de hoofden van een hedendaagse vrijwilliger en reiken we inzichten aan over hoe hier mee aan de slag te gaan.
Er zijn 3 redenen waarom mensen zich engageren en actief participeren aan de samenleving.

Verlangen: Mensen gaan voor iets als ze er door uitgedaagd worden of er door geraakt worden.
Het thema of de visie van de organisatie moet hen met andere woorden boeien en prikkelen om er mee aan de slag te gaan. Zorg er dus voor dat deze glashelder is zodat buitenstaanders weten waar je voor staat en wat je doelen zijn.   

Vermogen: Mensen moeten het gevoel hebben een verschil te kunnen maken.  Hoe kan het talent van de vrijwilliger ingezet worden om een verschil te maken? Wat kan zijn/haar bijdrage betekenen of toe leiden? 

Verbondenheid: Mensen moeten zich niet enkel verbonden voelen met de thematiek, maar evenzeer met de anderen in de organisatie. Het gevoel er niet alleen voor te staan, er samen voor te gaan met gelijkgezinden is de sterkste kracht binnen een team.

Het is het samenspel van deze 3 factoren die er voor zorgen dat mensen een engagement opnemen. Dus enkel als voldaan is aan deze 3 zaken, kan er een duurzaam engagement voortvloeien.
Maar hoe pak je het aan om deze factoren te stimuleren of te triggeren? 

  • Weet waarvoor je organisatie staat en straal dit ook zelf uit. Communiceer eenduidig en transparant over je doelen en visie. Zorg dat gelijkgezinden goesting krijgen om mee in te stappen.
  • Vraag nieuwe mensen niet meteen vaste vrijwilliger te worden maar waardeer dat mensen eenmalig een taak opnemen voor of binnen jouw organisatie. Erken hun talent en vraag waar hun interesse nog ligt. Wie weet ontdek je nog andere talenten en capaciteiten bij hen en kan je op die manier nog voor kleinere deeltaken beroep op hen doen. Mensen zijn namelijk op hun best als ze iets kunnen doen waarin ze goed zijn en hiervoor erkend worden. Zij hebben namelijk op dat moment het vermogen een verschil te kunnen maken in de organisatie. Vraag aan de occasionele helper waar hun interesse naartoe gaat en op welke manier –vb. met welke regelmaat- ze zich willen engageren.
  • Wanneer mensen verdere interesse hebben in de organisatie, toon dan dat engagement flexibel kan ingevuld worden.
  • Wanneer je ontdekt waar mensen warm voor lopen, dan krijgt betrokkenheid een andere -minder verplichtende- invulling, en dat is net waar vele mensen naar op zoek zijn die nu niet instappen in het vrijwilligerswerk.