Menu

Terug naar Actualiteit >Feestidee: fruitloempia met chocolade

Geschreven op 01 december 2017. - Nieuws, Eten en drinken
Fruitloempia met chocolade

Gert Van Landuyt van De Privé Kok trekt Vlaanderen rond en geeft bij heel wat van onze afdelingen de workshop 'Zoete Zonden'. De deelnemers genieten na afloop van een bord vol lekkernijen. Eén van de favorieten tijdens deze workshop is het dessert 'Fruitloempia met chocolade'. Inspiratie voor de feestdagen?

 

Ingrediënten

Voor de loempia

  • 2 peren
  • 4 vellen brique deeg
  • 1 dessertlepel verse tijm
  • 100 gram fondant chocolade geschaafd
  • 100 gram boter

Voor de saus

  • 200 gram fondant chocolade
  • 50 gram suiker
  • 0,5 dl koffie
  • 5 cl gun, poire, jenever of cognac

 

Bereiding

Loempia

  1. Schil de peren en snij ze in brunoise;
  2. Vermeng de peer met tijm en chocolade schaafsel;
  3. Halveer de vellen brique deeg;
  4. Leeg de vellen brique deeg open;
  5. Leg op elk vel een lepel perenvulling en strijk de randen in met een beetje boter;
  6. Plooi vellen dicht zoals een loempia;
  7. Bak krokant in de pan met de resterende boter.

Chocoladesaus (juist voor het opdienen!)

  1. Los de suiker op in de (warme) koffie;
  2. Smelt de chocolade in de (warme) koffie;
  3. Meng er de drank naar keuze bij.

Leg 2 loempia’s op een bord en overgiet met een beetje saus en garneer met een takje tijm.

 

@Gert Landuyt, www.deprivekok.be

 

>> Ontdek ook 1 van zijn andere desserts: Kaneelcouscous met rozijnen en appelsien

Ben je lid Landelijke Gilden en wil je gerichte informatie ontvangen over het aanbod en de activiteiten rond ‘Eten en drinken’ in onze maandelijkse nieuwsbrief? Geef dit interessegebied dan door via landelijkegilden.be/mijn-lg/registratie