Menu

Terug naar Actualiteit >Geen dorpshuis, maar een Plus-Ontmoetings-Tuin voor Lafelt

Geschreven op 07 oktober 2022. - Nieuws, Actie(f) in je dorp
Infostand Plus-Plek Lafelt

Net zoals in Lummen, Heusden-Zolder, Koninksem en Pelt gaan we ook in Lafelt aan de slag met de buurt voor de oprichting van een Plus-Ontmoetings-Plek. Op 18 oktober organiseren we een infosessie en workshop om de noden en wensen van de buurt in kaart te brengen.

We startten met een omgevings- en stakeholdersanalyse van het dorp. Daarnaast werden de buurtbewoners via een enquête bevraagd. Er vonden ook heel wat gesprekken met sleutelfiguren plaats. Deze resultaten werden - door corona vaak digitaal - besproken met de stuurgroep bestaande uit mensen van het gemeentebestuur van Riemst en dag- en wooncentrum Covida vzw (unit Oostheuvel). In een latere fase werd ook Vrije basisschool 'Ons schooltje' betrokken. Want het perceeltje achter de school, eigendom van het schoolbestuur, bleek de perfecte locatie voor de inrichting van de Plus-Ontmoetings-Plek van Lafelt. Zij waren gelukkig zeer enthousiast, want ook voor de school zou de Plus-Plek een toegevoegde waarde hebben.

Er passeerden heel wat potentiële locaties de revue van het Kloosterhof tot de kerk. Maar na heel wat wikken en wegen bleek het perceel achter de school toch de perfecte locatie. Nu de locatie duidelijk is en de pandemie stilletjes aan minder impact heeft kunnen we er voluit voor gaan, want ook door de pandemie liep ons traject heel wat vertraging op. Elkaar fysiek ontmoeten maakte het makkelijker om bepaalde knopen door te hakken.

Uiteraard is de input van buurtbewoners enorm belangrijk. We lanceerden het idee op de publieksdag van Covida. Hier kregen we alvast heel wat positieve reacties van de buurt en de zorggebruikers van Oostheuvel. Daarna brachten we een presentatie op het oudercomité van de school. Vervolgens organiseren we een infomoment en workshop op 18 oktober aan de school en 's avonds in de vergaderzaal van Covida. Zo hopen we de noden en wensen van de hele buurt, de leerkrachten, leerlingen, ouders en zorggebruikers in kaart te brengen. Tijdens deze infosessie en workshop vertellen we over het project een krijgt iedereen de kans om zijn/haar ideeën voor de buurt te delen. 

Meer informatie? katrien.weckx@landelijkegilden.be