
Deze cocktail, die zijn naam dankt aan het befaamde magazine, werd dikwijls aangeboden op mondaine feestjes. Het drankje is een klassieker op jetset party’s en tijdens fashionevents.
Ingrediƫnten:
- 35 ml. red wodka
- 25 ml. triple sec (Cointreau)
- 35 ml. rode bessensap
- 25 ml. limoensap
- eventueel 10 ml. suikerwater
- 1 sinaasappel (zeste)
- 5 ijsblokjes
Koel het martiniglas. Pers de limoen. Vul de shaker met de wodka, Cointreau, rode bessensap, limoensap en eventueel suikerwater. Voeg ijsblokjes toe. Krachtig shaken (normaal gezien een -tal keer) tot de shaker ijskoud en aangedampt is. Giet door het zeefje (= ‘strainen’) in het martiniglas.
Verplichte garnituur : sinaasappelzeste (stukje schil van een sinaasappel) dat je boven het
glas snijdt van de appelsien en dat je ook ‘breekt’ boven het glas. Op die manier komen er
‘sprenkels’ van in je glas. Laat de sinaasappelzeste over de rand van het glas gaan. Zo krijg
je bij het proeven van je cocktail, eerst de bittere smaak van de sinaasappel.
Tip: maak ijsblokjes van rode bessensap en doe die in je cocktail.