Gentse Buitenband zorgt voor meer kindvriendelijke routes | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Gentse Buitenband zorgt voor meer kindvriendelijke routes

Geschreven op 17 juli 2017. - Nieuws, Fietsen en wandelen
Tractorenparcours

Al jaren is de Gentse Buitenband een familiegebeuren. We verwelkomen er ouders en kinderen, die samen fietsen langs de mooiste paden en wegen rond het Gentse. Een rondvraag leerde dat nog meer kindvriendelijke routes moesten gemaakt worden. Vaak was 25 km te lang voor gezinnen met jonge kinderen.

Voor de werkgroep Gentse Buitenband staan gezinnen met jonge kinderen dit jaar centraal. Vanuit 3 startplaatsen stelden we een speciale route samen speciaal voor (nog jongere) kinderen. De afstanden op deze routes variëren van 3,5 tot 10 km en lopen langs rustige paden in de buurt van de startplaatsen.
De startplaatsen zelf krijgen ook een ‘kids-touch’. In Zwijnaarde ligt een heus minitractoren-parcours, er zijn springkastelen en schminkstanden op de eindstops. Drongen laat de kinderen goochelen. Ook wordt op enkele eindstops aan ballonplooien gedaan. Kortom, kinderen komen echt aan hun trekken en ... vanuit de Gentse Buitenband zorgen we voor democratische prijzen voor dranken en hapjes.

Een overzicht van de routes:

 • Desteldonk: 3,5 km - Kidsroute
  De route loopt er in het koppelingsgebied. Je ontdekt er rustige paadjes in het groen tussen het dorp en het  industriegebied van de Skaldenstraat. Deze tocht kan ook worden gewandeld en ook geschikt voor  kinderwagens en buggy’s.
 • Wondelgem: 10 km - Kidsroute
  Langs de kidsroute doorkruis je het dorp van Wondelgem en ontdekt er mooie rustige plekjes in het dorp. Je ontmoet er 2 speelpleintjes, waarop de ‘kids’ tussendoor ook nog eens kunnen ravotten.
 • Zwijnaarde: 6 km - Speelpleinroute
  Vanuit de startplaats kiezen we richting Zwijnaarde-dorp. Daar zijn enkele mooie plekjes om eventjes met  het gezin te picknicken en er ter plaatse te spelen. Het speelplein van Zwijnaarde is het hoogtepunt op deze route.
 • Drongen: 25 km – Kindvriendelijke korte en lange b(r)oekenroute
  Vanuit Drongen wordt geen specifieke route gemaakt, maar wordt de 25 km-lange Korte en Lange B(r)oekenroute onderweg extra uitgerust met kinderanimatie op de stopplaats. Voor grotere kinderen moet dit zeker te doen zijn.