Menu

Terug naar Actualiteit >Gezocht: peter/meter voor Warme tuin in Antwerpen

Geschreven op 30 juni 2017. - Nieuws, Tuinieren
Tuinier in De Markgraven in Antwerpen

Twee verborgen tuinen in hartje Antwerpen zoeken een peter/meter om een Warme tuin op te starten. Ze wensen een plek te zijn waar buurt en bewoners van een zorgvoorziening in elkaars gezelschap tuinieren. De formule kan verschillen: in een volkstuintje of in een verhoogde tuinbak, samen of apart.

Enthousiasme verbindt

De goesting om eigen groenten en fruit te kweken, verbindt de Warme tuiniers en is veel belangrijker dan de praktische tuinkennis die ze in huis hebben.

Als peter of meter hoef je zelf niet te tuinieren, maar ben je de persoon die:

  • De tuiniers inspireert en in actie zet;
  • De buurt en bewoners motiveert voor een warme tuin;
  • De brug legt tussen de tuiniers en de zorgvoorziening.

Een beetje tuinervaring is waarschijnlijk welkom bij de stadstuiniers, al zal je met enthousiasme veel meer bereiken. Uiteraard sta je open voor contacten met de buurt en de eigenheid van de bewoners van de zorgvoorziening.

Waar?

De Gulden Lelie in de Schoytestraat en de Markgrave aan de Markgravelei staan te popelen om in het najaar van start te gaan met een Warme tuin, maar ze zoeken nog een ruggensteuntje van een peter of meter.

Is dit iets voor jou?

Heb je interesse om in één van deze voorzieningen een Warme tuin in gang te zetten? Of ken je iemand die geknipt is voor dit seizoensgebonden peter- of meterschap? Geef de boodschap door!

Misschien woon je helemaal niet in de buurt van Antwerpen, maar spreekt deze formule je wel aan? Ook dan kan je ons contacteren voor een Warme tuin in je buurt. Wie weet groeit er wel eentje vlak bij jou!

Contact