Menu

Terug naar Actualiteit >Gezonde kinderboterhammetjes in de brooddoos

Geschreven op 29 augustus 2018. - Nieuws, Eten en drinken
Brooddoos Gil de muis

Wanneer je ‘gezonde boterhammen' of 'gezonde lunchbox’ zoekt op het internet, word je zo overdonderd door de hoeveelheid aan foto’s, dat je als ouder door het bos de bomen niet meer ziet. Tegenwoordig lijkt het of de brooddozen van onze kinderen moeten uitpuilen van eetkunstwerkjes. Welke doorsnee ouder heeft daar tijdens de ochtendshift die in september terug start, tijd voor? Daarenboven vraag ik me ook af of deze kunstwerken wel heel op school geraken als je weet dat die boterhammetjes fel afzien in zo’n schoolrugzak.

Onze collega Ann nam de proef op de som en maakte – nog steeds in vakantiestemming – samen met haar drie kinderen gezonde boterhammetjes en bananen op net andere wijze. Ze vonden het fan-tas-tisch, de boterhammekes en bananen waren nog nooit zo snel op.

 

Toch vraagt ze zich nog steeds af of dit wel haalbaar is in de rush van het dagelijkse werk- en schoolritme. Alhoewel… een aantal exemplaartjes zijn niet zo moeilijk te maken, bijv. de gesmeerde boterhammetjes met groenten gezichtjes, waarvan je de boterhammetjes kan dichtdoen in de brooddoos. En de bananen kan je ’s avonds met de kinderen versieren, of hen er gewoon mee verrassen. Het zorgt ervoor dat alles er net iets anders uitziet. Wedden dat jullie kinderen al roepend thuiskomen “Op op, alles is op!”. En de moeilijke eetkunstwerkjes? Die houden we voor in het weekend, om samen te maken én samen op te eten!