Menu

Terug naar Actualiteit >Gras bruin? Zorg voor meer schaduw in de tuin!

Geschreven op 21 juni 2022. - Persartikel

Met het hete weer van de voorbije week durft ons gras al eens bruin uitslaan (en onze huid rood). Een mogelijke oplossing? Meer schaduw! Niets beter op een warme dag dan een heerlijk plekje in de schaduw om te vertoeven. Het belang, nut en aangename gevoel van schaduw in de tuin, kan jij tijdens het Open tuinen-weekend zelf ervaren in één van de meer dan 140 tuinen die het hekje openzetten voor het grote publiek.

Klimaatrobuust tuinieren

Beschikken over een tuin, terras of andere buitenruimte bleek tijdens de coronapandemie en bijhorende lockdowns grote troef. Ook belangrijk? Het goed en doordacht inrichten van die tuin, om van die plek een biodiverse, aangename en klimaatrobuuste plek te maken! Inspiratie hiervoor kan je opdoen tijdens Open tuinen, in één van de meer dan 140 opengestelde tuinen.

Tuin van de toekomst: schaduw

Onze tuin moet voor onszelf een aangename plek zijn, maar biedt ook veel potentieel om bij te dragen aan de biodiversiteit. Dit jaar lichten we het thema ‘schaduw’ in de tuin uit, zodat de tuin niet alleen biodivers, maar ook klimaatrobuust wordt. Zo doorstaat jouw tuin zowel een plensbui als een hittegolf.

Praktisch

Op www.tuinvandetoekomst.be/opentuinen kan je terecht voor het volledige tuinaanbod. Met onze handige zoekmachine vind je snel terug welke tuinen er in jouw regio de poortjes open zetten, wat hun openingsuren zijn en aan wat voor type tuin je je kan verwachten. Op diezelfde website kan je trouwens terecht voor heel wat klimaatvriendelijke tuintips!

Meer info

Als journalist ben je van harte welkom voor een reportage in één van de deelnemende tuinen, alsook nodigen we je vriendelijk uit dit unieke aanbod bij het publiek bekend te maken. Voor beeldmateriaal, bijkomende vragen of eventuele afspraken met een tuinexpert in een deelnemende tuin, kan je terecht bij: 

 

Carine Santermans, projectverantwoordelijke Landelijke Gilden Open tuinen, 016 28 60 24
Saartje Deroost, communicatiemedewerker Landelijke Gilden, 016 28 63 45