Menu

Terug naar Actualiteit >Handen én groene vingers uit de mouwen: de 10 leukste plantenbeurzen!

Geschreven op 15 februari 2023. - Nieuws, Tuinieren

Nu we stilaan alles in de tuin tot bloei zien komen, beginnen onze groene vingers te kriebelen! Iedereen snakt naar zon, licht, warmte, het frisse groen van planten en de geur van bloemen en wil zijn tuintje zo vlug mogelijk in orde brengen. Inspiratie vind je zeker op één van de vele plantenbeurzen, -markten of -dagen die georganiseerd worden door afdelingen van Landelijke Gilden. We zetten er alvast een aantal op een rijtje. De evenementen waarvan we  meer info hebben, kan je aanklikken. 

1. West-Vlaamse plantendag Torhout 

Zaterdag 18 maart van 10u tot 17u 

Landelijke Gilde Torhout neemt deel aan de West-Vlaamse plantendag in Torhout. Het thema dit jaar is 'Meer bloemen voor bijen'. Op de plantendag kan je bijvriendelijke planten en zaden kopen. Daarnaast zijn er heel wat infostanden en er is er een educatief programma voor kinderen.

Meer info 

 

2. Plantenmarkt Opdorp 

Zondag 26 maart 

Landelijke Gilde Opdorp staat op de plantenmarkt in Opdorp met een stand en een zaaiwedstrijd voor kinderen.  Meer info volgt. 

3. Plantenmarkt Liezele 

Paasmaandag 10 april van 10u tot 17u 

Op Paasmaandag 10 april organiseert Landelijke Gilde Liezele voor de 27ste editie de 'Liezelse Plantenbeurs'. Handelaars en liefhebbers bieden er hun koopwaar aan en geven een antwoord op  vragen over tuinen, vijvers, enz. Er zijn ook demonstraties om inspiratie op te doen. Wie dorst of honger heeft, kan terecht in de grote tent of op een van de vele buitenterrasjes voor een streekbiertje of een andere lekkernij. 

Meer info 

 

4. Plantenruilbeurs Machelen aan de Leie 

Zaterdag 15 april van 9u30 tot 16u

Landelijke Gilde Machelen aan de Leie organiseert samen met Ferm een plantenruilbeurs waar ook uitleg gegeven wordt over het kweken van groenten en fruit en over het vermeerderen van planten. Meer info
 

 

 

 

5. Plantendag Alken

Zondag 16 april van 9u tot 16u

Landelijke Gilde Alken organiseert samen met Imkersbond       'De vlijtige Bestuivers' en de gemeente Alken de 'Alkense       Plantendag'. Op de markt worden planten, plantenvoeding, tuingereedschap, versiering, enz. verkocht. Er is ook een plantenruilmarkt waar iedereen overschotten van planten en zaden kan ruilen of weggeven en een korte ketenmarkt waar land- en tuinbouwers hun producten verkopen. 

Meer info  

 

6. Plantendag Diepenbeek 

Zondag 23 april van 9u tot 17u 

Landelijke Gilde Diepenbeek organiseert opnieuw een planten ruil- en verkoopdag.  Alles wat met de tuin te maken heeft, mag geruild of te koop aangeboden worden: bloemen, planten, kruiden, vruchten,
droogbloemen, potten, tuinbeelden, enz. Die gaat door op school De Loep, Toekomststraat 45 in Diepenbeek. 

7. Plantenruil- en geefmarkt Waasmunster 

Zaterdag 29 april van 9u tot 12u 

Transitie Waasmunster organiseert samen met Landelijke Gilde Sint-Anna en Waasmunster, Tuinhier en Velt een plantenruil- en geefmarkt aan de gemeentelijke werkplaatsen in Waasmunster (Neerstraat 100). Er zal ook een repaircafé doorgaan. 

8. Planten- en rommelmarkt Malderen 

Maandag 1 mei van 10u tot 18u

Landelijke Gilde Malderen organiseert op 1 mei haar 21ste Planten- en rommelmarkt met tal van standen, terrasjes en de nodige eet- en drankstanden. Voor de allerkleinsten is er animatie. 
Meer info
 

 

 

9. Planten- en rommelmarkt Schriek

Zondag 7 mei vanaf 10u

Landelijke Gilde Schriek lokt op 7 mei weer liefhebbers van brocante en planten naar hun dorp op de planten- en rommelmarkt. Daar worden alle soorten perkplanten, balkonbloemen, kruiden, vaste planten, enz. verkocht. Er is ook een terras met streekbieren, pannenkoeken en versnaperingen.

Meer info 

 

 

10. Eco- en boerenmarkt Waarloos

27 augustus 2023 

Landelijke Gilde Waarloos organiseert op 27 augustus weer een eco- en boerenmarkt. Meer info