Menu

Terug naar Actualiteit >Het beste 'gerief' van allemaal? Dat koop je lokaal!

Geschreven op 01 april 2020. - Nieuws, Eten en drinken, Landbouw

De lente trekt zich volop op gang en dat kunnen we volop zien in onze eigen tuin. Ook op het veld zijn de landbouwers volop gestart met de voorjaarswerkzaamheden. Wist je dat je bij heel veel landbouwers ook thuis terecht kan om zijn producten aan te kopen?

 

 

Wat is Korte Keten?
Je koopt rechtstreeks bij de boer. Hierdoor leer je de boer persoonlijk kennen en weet je dus ook waar je producten vandaan komen. Bij de boer krijg je ook steeds verse en kwaliteitsvolle producten met een specifieke smaak en steeds volgens de seizoenen.

Door het beperken van het aantal schakels in de keten, legt het product minder voedselkilometers af en wordt het verpakkingsafval beperkt. Door lokaal aan te kopen ondersteun je tot slot de lokale economie en krijgt de boer een eerlijke prijs.

Waarom kopen via Korte Keten?
Door recht van bij de boer te kopen, betaal je een eerlijke prijs en steun je onze landbouwers. Geen tussenschakels betekent geen overbodig transport of verpakkingen, wat het leefmilieu ten goede komt. Via de boer kom je weer in contact met de landbouwactiviteit en leer je de voordelen van seizoensproducten appreciĆ«ren. Producten recht van bij de boer zijn niet alleen heel vers, ze hebben ook hun eigen, unieke smaak.

Waar kan ik terecht?
Op www.rechtvanbijdeboer.be kan je een overzicht vinden van de Korte-Keten-Verkooppunten in jouw buurt.