Het goede doel steunen met een (schater)lach | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Het goede doel steunen met een (schater)lach

Geschreven op 06 mei 2019. - Persartikel

Sinds een tweetal jaar is een groepje enthousiaste vrijwilligers uit Landelijke Gilden, KVLV, Neos, CD&V en Okra aan het werk om Trias wat meer bekendheid te geven in hun streek. Ze programmeerden comedian en cabaretier Koen Dewulf op het podium van ontmoetingscentrum Caroline in Beauvoorde. Met zijn voorstelling “tussen hier en daar” bracht Dewulf op een laagdrempelige en ontspannende manier de wereld van ondernemende mensen hier én vooral in het Zuiden tot bij het brede publiek. Ondertussen kregen de aanwezigen ook een korte voorstelling van Trias en na het optreden was er koffie met Beauvoordse pannenkoeken à volonté. Een geslaagde namiddag, met meer dan 90 tevreden toeschouwers en een mooie opbrengst van 600 euro, die de organisatie graag aan Trias schenkt.

De voorstelling
Elke ondernemer staat voor uitdagingen. Dat geldt niet alleen voor de Vlaamse ondernemer, maar ook voor zijn zuiderse tegenhanger. Overal ter wereld komen ondernemende mensen samen om samen hun dromen en verhalen vorm te geven. Deze dromen en verhalen goot Koen Dewulf op een grappige, aangename en soms pakkende manier in een voorstelling. “Tussen hier en daar” laat zien hoe dromen wereldwijd kansen krijgen. Een voorstelling helemaal op maat van Trias, die de plaatselijke werkgroep dan ook graag ten voordele van Trias inrichtte.

Trias
Trias geeft zo’n twee miljoen ondernemende mensen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika het duwtje in de rug dat ze nodig hebben om hun zaak of project op duurzame rails te krijgen. Zo krijgen ook hun dromen kansen. Meer over de verschillende projecten lees je op www.trias.ngo.

De lokale werkgroep Trias in regio Veurne
Een groepje vertegenwoordigers uit de lokale afdelingen van Landelijke Gilde, KVLV, Neos, CD&V en Okra is al een tijdje actief rond Trias. Zij sloegen dan ook de handen in mekaar om deze activiteit in te richten. Met resultaat, want samen konden zij een cheque van 600 aan Trias overmaken.