Menu

Terug naar Actualiteit >Het verhaal van 2 namen op een oorlogsmonument.

Geschreven op 10 november 2017. - Nieuws, Actie(f) in je dorp, Erfgoed
Het verhaal van 2 oorlogsslachtoffers

“Het geheim van Wondelgem” is een project dat is opgezet door Landelijke Gilde Wondelgem. Iedere 13de van de maand wordt een geheim onthuld. Deze keer bracht Landelijke Gilde Wondelgem het verhaal van 2 namen op een oorlogsmonument, verteld door Maurice Stobbeleir als getuige.

 

Het geheim van Wondelgem

Er zijn zoveel dingen om over een dorp te vertellen. Via “Het geheim van Wondelgem” wil Landelijke Gilde Wondelgem mensen leren kijken naar hun dorp. Elke maand wordt een geheim onthuld.

 

Een getuigenis van Maurice Stobbeleire

Deze keer zocht Landelijke Gilde Wondelgem het verhaal van 2 namen op een oorlogsmonument. Een verhaal dat perfect past bij 11 november, Wapenstilstand, waarop we het einde van de Eerste Wereldoorlog herdenken.

Niemand kende het verhaal van de 2 namen op het oorlogsmonument. Landelijke Gilde Wondelgem liet Maurice Stobbeleire aan het woord. Hij vertelde het verhaal van de twee zusters Verbrugge die gestorven zijn op het einde van de tweede wereldoorlog door verdwaalde kogels.

Het was oorlog en er werd geschoten waar er beweging was.

Maurice Stobbeleire

 

Het verhaal zal vermoedelijk opgenomen worden in het programma van de heemkundige kring en de organisatie ter herdenking van de slachtoffers.

 

Met spijt in het hart vernamen we het plotse overlijden van Maurice. Als dank voor zijn inhoudelijke bijdrage en ter nagedachtenis mochten we dit filmpje toch tonen. In het filmpje gaf Maurice een mooie quote. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte.

Nu denk ik soms...Ik heb toen veel geluk gehad. Ik heb nog veel kunnen meemaken.

Maurice Stobbeleire

>> Benieuwd naar meer geheimen uit Wondelgem? Volg de facebookpagina “ Het geheim van Wondelgem”.