Menu

Terug naar Actualiteit >Heuvelkesroute op zondag 29 augustus 2021

Geschreven op 06 augustus 2021. - Persartikel, Fietsen en wandelen
Heuvelkesroute 2021

Op zondag 29 augustus kan je komen fietsen tijdens de Heuvelkesroute. De Heuvelkesroute is de nieuwe recreatieve fietstocht van Landelijke Gilden en staat garant voor fietsen langs rustige en heuvelachtige wegen in de streek tussen Leuven en Tienen.

 

Een stukje geschiedenis

Trouwe fietsers herinneren zich misschien de Ronde van Leuven, die in 2019 voor de laatste keer georganiseerd werd. Een deel van de organisatoren neemt de kennis en ervaring mee en stampen zo de Heuvelkesroute uit de grond. Deze fietstocht gaat voor een volledig nieuw parcours, maar wel met de jarenlange ervaring en vlotte organisatie van de Ronde van Leuven. Extra nieuwigheidje? Een picknickpakket vol lekkers uit de korte keten, dat je op voorhand kan bestellen om extra te genieten van jouw tocht!

Praktisch

Starten doe je op één van de twee startplaatsen. Ter plekke kies je voor een route van 30 of 60 kilometer

  • Bierbeek: parochiezaal, Dorpsstraat 28
  • Kortrijk-Dutsel: Dorpsplein

Op elke startplaats kan je even uitrusten en genieten van een drankje (indien de coronamaatregelen dit toelaten).

Vooraf inschrijven is verplicht en kan t.e.m. 23 augustus via www.heuvelkesroute.be. Deelname kost 3 euro voor leden van Landelijke Gilden en 4 euro voor niet-leden. Dankzij jouw inschrijving ben je verzekerd gedurende je tocht én maak je kans op één van de vier zelfplukbons van bloemenplukveld de Fleurderij in Bierbeek. Geniet je graag van de picknick, dan betaal je 8 euro extra voor het heerlijke picknickpakket. Verwacht je aan twee belegde sandwiches van de lokale bakker met kaas van de Melkerhei uit Linter en hesp van de lokale beenhouwer, aangevuld met een appelsapje en appel van Vandervelpen uit Bierbeek en ‘wafeltjes van ons bomma’ uit Meensel-Kiezegem. Dankzij de steun van de provinciale landbouwkamer Vlaams-Brabant zit de picknick verpakt in een handig koeltasje, zo blijft alles lekker vers.