Hoe denk jij over het platteland? | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Hoe denk jij over het platteland?

Geschreven op 05 november 2020. - Nieuws
onderzoek platteland

Fan van het platteland? Dan heb jij misschien wel goede ideeën om jouw geliefde platteland of jouw beminde dorp nog beter te maken? Wat loopt er goed? Wat kan beter? Vragen die niet alleen wij, maar ook andere organisaties en verschillende overheden zich stellen. Niet verwonderlijk dat er dus veel onderzoeken lopen naar die visie op het platteland en op dorpen. Wil je dat jouw mening telt? Deel ze dan!

Deze twee onderzoeken zijn lopende:

1. Online uitwisselingen 'het dorp van de toekomst' door de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen

Op maandag 16 en maandag 30 november houdt de Vlaamse Verening Dorpsbelangen via Microsoft teams discussiemomenten rond de evolutie van dorpen in de 21e eeuw. Per avond komen 3 thema's aan bod, die worden begeleid door twee experten.

16/11: mobiliteit en verkeersveiligheid, lokaal ondernemen, betrekken van de jeugd
30/11: ruimtelijke ordening, dorpsidentiteit, senioren en zorg 

Begeleiders zijn Tessy Goris (deskundige planning en ontwikkeling Heist-op-den-Berg) en Davy Sterkens (Consulent plattelandsinnovatie Innovatiesteunpunt van Landelijke Gilden en Boerenbond). De 1ste avond deelt vooral Tessy haar expertise, de 2de avond zal dit voornamelijk door Davy gebeuren.

Deze sessies richten zich op alle bestuursleden van dorpsraden en bewonersplatformen, ambtenaren en mandatarissen met oog voor dorpsontwikkeling en alle individueel geïnteresseerden. 

Inschrijven doe je hier.

2. Bevraging door de Europese Commissie over de langetermijnvisie op het platteland

Door middel van een online bevraging wil de Europese Commissie graag de stem van de individuele plattelandsbewoner horen. De bevraging kan tot 30 november ingevuld worden, dit kan gewoon in het Nederlands. Let wel, voor je kan invullen dien je je eerst te registreren, dit onder meer om het meermaals invullen van de enquête tegen te gaan. 

Deelnemen aan de bevraging doe je via deze link.