Menu

Terug naar Actualiteit >Hoe is het met de warme tuin in Voeren?

Geschreven op 19 februari 2018. - Nieuws, Tuinieren
Kloostertuin Ocura

Met bloembakken vol narcissen, krokussen en hyacinten zien de bewoners alvast dat er 'iets groeit'.

 

Het begon met een automatische schuifdeur

Als eerste moest er een schuifdeur geplaatst worden, die bewoners en bezoekers een makkelijke toegang geeft naar de tuin. Tot dan moest men doorheen een labyrinth van gangen om een buitendeur te bereiken die de kloostertuin ontsloot.

Dan volgde de aanleg van een toegankelijk tuinpad tussen de binnenkoer en het terras achteraan in de tuin. Dat bleek niet zo simpel: meerdere versleten bomen moesten gerooid worden, drie veel te hoge putdeksels moesten gelijk en onder het gazon gelegd worden. Het pad is nog niet volledig, maar rioleringswerken in de nabije toekomst zorgen voor nog wat onzekerheid.

En dan nu de tuin

Een interne werkgroep tuin, met medewerkers van de zorgvoorziening die graag de tuin in gebruik willen nemen met en voor hun bewoners, verzamelde alle wensen en elementen die in de tuin zouden moeten komen: een kruidenhoek, een bloemenhoek, zitbanken, een BBQ, ....  Om dat in een tuinplan te gieten, zette de werkgroep zich samen met enkele dorpsbewoners en Landelijke Gilden om een ruwe schets te maken van wat ze waar willen realiseren. Omdat niet alles op korte tijd kan gerealiseerd worden, wordt een stappenplan opgesteld. Einddoel is een openingsmoment ergens in september.

De komende weken wordt gewerkt aan het beplantingsplan en zodra het weer toelaat zal de spade in de grond gestoken worden. Zo wordt de kloostertuin geleidelijk aan een Warme Tuin, een plek waar bewoners, hun familie en dorpsbewoners zich thuis voelen, in een groene omgeving.

Wordt absoluut vervolgd.