
In 1934 werd de Bronx-cocktail als nummer 3 genoemd in de populairste cocktailrecepten
van dat jaar. Hoewel de Bronx een wijk is in New York werd dit recept waarschijnlijk voor het
eerst in Philadelphia gemaakt.
Ingrediënten:
- 45 ml. gin
- 30 ml. vermouth, bij voorkeur 15 ml. witte Noilly Prat en 15 ml. rode Martini Rosso
of 30 ml. witte Martini (droger) of 30 ml. rode Martini (zoeter) - 15 ml. sinaasappelsap
- 1 sinaasappel (om zeste te maken)
- eventueel wat suikerwater
- 5 ijsblokjes
Maak je garnituur met een canneleermes, nl. een sliert van sinaasappelschil
(= sinaasappelzeste). Prik het uiteinde van de schil met een duimspijker vast op een rietje.
Draai de schil rond het rietje en zet de schil opnieuw vast met een duimspijker. Wacht
enkele minuten om de duimspijkers los te maken zodat de schil een beetje uitgedroogd is en in
spiraalvorm blijft staan.
Koel het martiniglas. Pers de sinaasappel. Vul de shaker met de gin, vermouth,
sinaasappelsap en eventueel suikerwater. Voeg wat ijsblokjes toe. Krachtig shaken tot de shaker ijskoud en aangedampt is. Giet door het zeefje
(= ‘strainen’) in het martiniglas.
Snijd een sinaasappelzeste af en zet deze op het glas.
>> Download het recept van de Bronx-cocktail