Hoevefrituur Sleidinge (Linde 72) | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Hoevefrituur Sleidinge (Linde 72)

Geschreven op 06 januari 2020. - Nieuws, Eten en drinken

Op 15 september 2019 namen Nico De Vlieger en Isabelle Solomé uit Sleidinge deel aan Dag van de Landbouw. Tijdens deze dag konden de bezoekers kennis maken met de hoeveverkoop van Linde 72 en hun eigen hoevefrituur.

Nico nam in 1999 het gemengde bedrijf (varkens, zeugen, melkvee, vleesvee en akkerbouw) van zijn ouders over. Na 20 jaar investeerde Nico in 100.000 liter extra melkquotum en ging hij voluit voor de melkveetak. Een tweede kantelmoment kwam er begin 2018 toen Nico besloot om een nieuwe jongveestal te bouwen. Isabelle besloot dat het tijd was om haar bank- en verzekeringskantoor te verkopen en te bekijken wat er mogelijk was op het bedrijf om te verbreden. De keuze viel op de verkoop van hoeve-ijs en aardappelen in automaten op de boerderij.

De zelfgeteelde aardappelen werden vroeger onbemand uitgestald en klanten konden hun betaling in de spaarpot deponeren. "Omdat dit zowel voor de klanten als onszelf niet praktisch was, vonden we een ideale oplossing in de automaten." Isabelle zocht naast het ijs maken nog een leuke afwisseling en kwam zo bij het idee van een hoevefrituur, met frietjes van hun eigen aardappelen. Bijgevolg werd de oude bindstal, mét originele elementen, omgebouwd tot een eetzaaltje en worden de frietjes gebakken in een mobiele container. Frituur Linde 72 kreeg zijn eerste gasten over de vloer tijdens de Dag van de Landbouw en daarna bleef de frituur elk weekend in september & oktober geopend. De bedoeling is om ook frietjes te verkopen in februari en maart, in de periode dat de ijstaarten wat teruglopen.

Ga zeker een een kijkje nemen op hun website: www.linde72.be of Linde72