Menu

Terug naar Actualiteit >Iedereen welkom op de Radio 2 Tuindag!

Geschreven op 04 april 2019. - Nieuws, Tuinieren

Kom jij ook naar de Radio 2 Tuindag in Bokrijk? Deze tuindag is niet alleen de hoogdag voor alle plantenliefhebbers, dankzij het heuse Landelijke Gildenplein komen ook alle kinderen en enthousiaste ouders aan hun trekken!             

Landelijke Gilden en Plattelandsklassen brengen ook dit jaar tijdens de Radio 2 Tuindag een keitof activiteitenparcours, deze keer nog meer afgestemd op jong én oud. We leggen de focus op generatietuinen en duurzaamheid. We tonen allerhande tuinideetjes - soms ook grappige - waar alle leeftijden zich op een of andere manier goed bij voelen. Maar we denken ook aan flexibele tuinonderdelen zodat de tuin meegroeit met de leeftijd van de bewoners. Besef je dat je in een tuin heel wat van elkaar kan leren en er zoveel leuke dingen zijn om samen te doen? Wie wint er bij het blikjes gooien, ringen werpen of groenten vangen? Kleine Tuur, papa Stijn of oma Linda? Kinderen kunnen op het Landelijke-Gildenplein een herbruikbaar schoudertasje pimpen en kippen knutselen, zich laten grimeren of met de (groot)ouders over hun mooiste droomtuin fantaseren. We gaan ook weer recycleren. Heb je rubberen laarzen liggen die een opsmukbeurt kunnen gebruiken? Breng ze mee. Tot uitputting van de voorraad kan je kiezen of je voortaan met stoere graffitiboots of koket gestrikte tuinlaarsjes door de tuin wil lopen. Wil je van een oud t-shirt een originele draagtas maken? Kom ermee naar ons plein en we helpen je op weg. De eerste 500 kinderen die aan bovenstaande activiteiten deelnemen krijgen bovendien een gepersonaliseerd broodplankje mee naar huis. Als dat geen motivatie is.

Gil de Muis heet je welkom

Gil de Muis is een nieuwe collega bij Landelijke Gilden. Dit veelzijdige beestje staat voor een landelijke-gildenwerking op maat van jonge gezinnen. Op het Landelijke-Gildenplein zetten we hier ook sterk op in. Het activiteitenaanbod is hoofdzakelijk afgestemd op kleuters en lagere schoolkinderen en hun (groot)ouders. Gil maakt het bezoek nog comfortabeler: in een speciaal voor hen voorziene ruimte kunnen kersverse mama’s en papa’s hun baby in alle rust voeden en verzorgen.

Mag het ook duurzaam zijn?

Respect bijbrengen voor fauna en flora, doordacht te werk gaan om onze afvalberg te beperken of slim tuinieren en materialen hergebruiken? Op het Landelijke-Gildenplein vind je allerhande toffe ideetjes en inspiratie om de eigen tuin een speelse recyclagetoets te geven. We dagen kinderen en (groot)ouders zelfs uit om samen aan de slag te gaan. Tuinieren is toch ook een beetje opvoeden. Samen met Mooimakers.be willen we bezoekers bewust maken van de impact van afval. Eenvoudige, kleine daden van elk individu kunnen al een groot verschil maken. Radio 2 en Bokrijk doen ook heel wat inspanningen om van deze tuindag een milieuvriendelijk evenement te maken. Ze zetten in op herbruikbare draagtassen en beperken het gebruik van plastiek. Ook de standhouders worden gemotiveerd hun steentje bij te dragen. Allemaal samen maken we er een ‘propere’ tuindag van.

Praktisch

Op 1 mei bieden 200 standhouders plantgoed aan tijdens de Radio 2 Tuindag in Bokrijk. Het evenement gaat door van 8 tot 18 uur, de inkom is gratis. Het Landelijke Gilden-plein bevindt zich aan de ingang (parking kasteel). Het activiteitenprogramma is vanaf half april beschikbaar op onze website.

Heb je zin om te komen? We staan samen met een ploeg enthousiaste vrijwilligers klaar om je een topdag te laten beleven!


Vorig jaar waagde Radio 2-Limburg-reporter Katrien zich, samen met een van de jonge bezoekertjes, aan het alles-uit-de-tuin-blotevoetenpad.