Ik boerentrots, jij boerentrots, wij allemaal boerentrots | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Ik boerentrots, jij boerentrots, wij allemaal boerentrots

Geschreven op 14 mei 2019. - Nieuws, Landbouw

We hebben geen grote wetenschappelijke studies nodig om te weten dat consumenten en boeren stilletjesaan uit elkaar gegroeid zijn. We haasten ons na het werk massaal naar de supermarkt om ingrediënten te kopen voor het avondeten, maar vragen ons niet meer af waar dat eten vandaan komt. De brug tussen boer en burger is steeds minder evident.

Nochtans zijn onze Vlaamse boeren bijzonder. Nergens ter wereld slagen landbouwers erin om op zo’n kleine oppervlakte als de onze zo’n enorme diversiteit te telen. Daar mogen we trots op zijn. Daarom steunen we de beweging #Boerentrots die burger en boer weer dichter bij elkaar brengt. De #Boerentrotsbeweging toont echte verhalen van boeren en is een eerbetoon aan de persoon die ploegt en zwoegt om al dat lekkers op ons bord te krijgen. Iedereen #Boerentrots – voor minder gaan we niet.

Hoe gaat dat nu concreet? De #Boerentrotsbeweging heeft haar eigen #Boerentrotsmanifest. Elf gerenommeerde topchefs, die beseffen dat ze nergens zouden staan zonder onze boeren, hebben uit eigen beweging dat manifest al ondertekend. Zij tonen hiermee hoe trots ze zijn op onze Vlaamse boeren én willen zo iedereen aanzetten om zelf te koken met gezonde, lokale en seizoensgebonden producten. Zij ondersteunen onze boeren en roepen Vlaanderen op om massaal het #Boerentrotsmanifest te ondertekenen. Ondertussen toonden zes BV’s in de media met een echte jobswitch hoe #Boerentrots ze zijn. Ze worden met andere
woorden boer voor een dag. Onder anderen Ruben Van Gucht en Stan Van Samang delen hun spotlights met boeren, gaan zelf op een boerderij werken en geven zo een unieke blik achter de schermen.

Teken het manifest en ontdek de toffe jobswitchfilmpjes op de website van Boerentrots!