Informatieavonden wolven | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Informatieavonden wolven

Geschreven op 19 februari 2020. - Schapenhouders

 

 

 

 

 

 

Studieavond Schapenhouderij en wolven op 24 februari in Balen
Doelgroep: erkende schapenhouders

Het Agentschap Natuur en Bos, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, het Departement Landbouw en Visserij, het Praktijkcentrum Kleine herkauwers en de gemeente Balen nodigen je uit op de studieavond op 24 februari om 20 uur in VC De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1, 2490 Balen. Tijdens deze studieavond zal er ondermeer een uiteenzetting gegeven worden over het gedrag van de wolf ten aanzien van vee, te nemen maatregelen om schade te voorkomen, mogelijke subsidies voor preventieve maatregelen en schadevergoeding bij schade door wolven. Deze informatieavond is niet geschikt voor het grote publiek of hobbyisten.

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Dit kan via deze inschrijvingslink

Informatieavond over wolven op 12 maart in Balen
Doelgroep: iedereen

Sinds enige tijd hebben enkele wolven hun territorium uitgebreid tot in de Kempen. Omdat heel wat burgers met vragen zitten hierover, organiseert de milieudienst op donderdag 12 maart om 20 uur in VC De Kruierie een informatieavond over wolven. Een deskundige zal die avond uitleg geven over o.a. het gedrag van de wolf, zijn levenswijze, zijn territorium,… en antwoorden op vragen zoals: Hoe is de wolf (Naya) in Vlaanderen terecht gekomen? Hoe herken je de wolf? Zijn ze gevaarlijk voor mensen? Hoe kunnen we onze huisdieren beschermen? ...

Vooraf inschrijven via het e-loket of via het inschrijfformulier op de website van de gemeente Balen. Deze infosessie is niet te verwarren met de informatieavond voor erkende schapenhouders die doorgaat op 24 februari, eveneens in VC De Kruierie.