Menu

Terug naar Actualiteit >Infosessie 't Werkkot in Peer lokt heel wat geïnteresseerden

Geschreven op 05 december 2022. - Nieuws

Dinsdag 22 november gaven we officieel het startschot aan het nieuwe project 't Werkkot in Peer. Tijdens een infosessie werden de buurtbewoners geïnformeerd over de doelstellingen en timing van het LEADER-project. Daarnaast gaven de Transformisten een toelichting over deelinitiatieven in de praktijk. 

Een twintigtal deelnemers gaven aan verder te willen nadenken over het concept. In januari gaan we aan de hand van workshops verder aan de slag voor de concretisering van de toekomstige gereedschapsbibliotheek. 

Over 't Werkkot

‘t Werkkot is een plek waar buurtbewoners werkmaterialen kunnen uitlenen om te klussen, repareren of renoveren. In deze bibliotheek wordt niet alleen gereedschap gedeeld, maar ook kennis en ervaring rond werkmateriaal en klussen. Dorpsbewoners zetten er hun talenten in en geven workshops. Daarnaast zijn er ook opleidingen voor de vrijwilligers en leden. Zij zijn van essentieel belang om het concept vorm te geven, initiatieven op te zetten en bij te dragen aan de sfeer.

Met ‘t Werkkot willen we alle buurtbewoners toegang verlenen tot werkmateriaal, dat anders individueel zou worden aangekocht, ook al heeft de gebruiker het maar beperkt nodig. Door het te delen, wordt het efficiënter gebruikt en kunnen we kiezen voor iets duurdere, kwaliteitsvolle toestellen. Delen gaat zo de overconsumptie van goedkope wegwerptoestellen tegen.

Meer gebruikers zullen aan de slag kunnen met geschikt werkmateriaal voor onderhoud en herstellingen, ook mensen die geen budget of plaats hebben om materiaal te kopen. We creëren een stimulerende, informele leeromgeving; waar mensen vaardigheden verwerven en talenten ontplooien. Het maakt niet alleen persoonlijke ontwikkeling mogelijk, maar zorgt ook voor participatie en zelfredzaamheid.

't Werkkot is een LEADER-project mogelijk dankzij: