Menu

Terug naar Actualiteit >Interesse in pilootprojecten rond duurzame energie?

Geschreven op 17 mei 2022. - Nieuws, Landbouw, Maatschappelijke dossiers

Onder de (moeilijke) naam Interreg-NWE project ECCO liep de voorbije 5 jaar een project om gemeenschappen te helpen bij het ontwikkelen van gezamenlijke hernieuwbare energieprojecten. In heel Noord-West Europa werden zo meer dan 200 initiatieven ondersteund. 

Op 1 juni vind het slotmoment van dit project plaats en op 2 juni kan tijdens een event worden kennis gemaakt met het project in Bocholt. Beide momenten bieden de ideale gelegenheid voor iedereen met interesse in het thema om kennis te maken met het project, de verwezenlijkingen en de projectpartners. 

Alle info over beide momenten vind je in onderstaande tabel, met telkens onderaan een link naar de officiële uitnodiging.

Slotevent 1 juni Event 2 juni
Locatie: Bierbeek Locatie: Bocholt
Minister Somers zal dit event samen met Boerenbond voorzitter Lode Ceyssens bijwonen. Zij willen in het kader van het beleid rond het lokaal Energie en Klimaatpact graag meer vernemen over de rol die boeren kunnen opnemen in de energietransitie en in lokale energiegemeenschappen op het platteland. Aan de hand van 2 inspirerende initiatieven uit het ECCO project, Halnet-Minderhout en Landschapsenergie-Bocholt, wordt er meer verteld over landelijke energiegemeenschappen, versterkt met boeren, die zelf hun eigen energie produceren.  Event: ‘Landschapsenergie verwarmt scholen via warmtenet’. Na een uiteenzetting over de aanpak en activiteiten van de energiecooperatie ‘Landschapsenergie cv’ in de voormiddag, kan u tijdens een inspirerende wandeling en plaatsbezoek kennismaken met het veldwerk, de biomassaketel en het warmtenet op de scholengemeenschap. 
Uitnodiging Bierbeek Uitnodiging Bocholt
Meer info in uitnodiging. Inschrijven tot en met 27 mei via activiteiten@boerenbond.be Meer info in uitnodiging. Inschrijven tot en met 30 mei via deze link